Ειδησεογραφικό site

Γλέζος: Ο Σόιμπλε λέει στους Έλληνες να πάρουν πίσω τη ψήφο τους

42

«Ποια δάνεια, τους έχουμε ξοφλήσει όλους» τονισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μ. Γλέζος σε πρωινή εκπομπή, επικαλούμενος τους αρχαίους Μένανδρο και Πλούταρχο

Επικαλούμενος Μένανδρο και Πλούταρχο, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανόλης Γλέζος επιχειρηματολόγησε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν πρέπει να συζητά για συνέχιση της παροχής δανείων από τους Ευρωπαίους δανειστές.

Ο λαός κατεψήφισε τα δάνεια γιατί τα δάνεια, όπως έλεγε ο Μένανδρος, “τους ανθρ΄πους δούλους ποιούν και στη συνέχεια επικαλέστηκε τον Πλούταρχο λέγοντας: Της εσχάτης παραφροσύνης και της μαλακίας εστί”.

«Ο λαός καταψήφισε τα δάνεια, ε,τι θα συζητάμε για τα δάνεια; Τα καταψήφισε ο λαός τα δάνεια, τώρα τον βάζουν να πάρει πίσω την ψήφο του;» αναρωτήθηκε ο κ. Γλέζος και πρόσθεσε: «Δεν θέλω να δυσκολέψω το έργο της κυβέρνησης».

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε και στις δηλώσεις του Ισπανού υπουργού Εξωτερικών Μάργκαλο ότι με τα δάνεια που παραχώρησε στην Ελλάδα, η Ισπανία θα μπορούσε να έχει αυξήσει τις συντάξεις κατά 38% και να έχει μειώσει την ανεργία των Ισπανών κατά 50%.

«Αντί να δώσουν τα χρήματα για να σταματήσει η ανεργία στην Ισπανία τα έδωσαν για να βοηθήσουν τον ελληνικό λαό.Ποιον ελληνικό λαό; Τα έδωσε για να βοηθήσει το χρηματοπιστωτικό σύστημα!» εκτίμησε ο κ. Γλέζος και συμπλήρωσε: «Ελα εδώ Ραχόι, ποιο είναι το πραγματικό δάνειο και πόσα είναι τα τοκοχρεολύσια που εισέπραξες;»

«Τους έχουμε ξοφλήσει όλους» εξέφρασε ορθά-κοφτά την άποψή του ο κ. Γλέζος και πρόσθεσε: «Αν μας καλέσουν να κουβεντιάσουμε. Να γίνει ένας λογιστικός έλεγχος»

Κατά την άποψη του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς «πρέπει να ξεκαθαρίσουμε: Βάζουμε τον λαό να πάρει πίσω την ψήφο του; Αυτό συζητάμε. Πρέπει να καταλάβει ο κ. Σόιμπλε ότι αν μας εμποδίσει να βγάλουμε τον βρόχο από τον λαιμό του ελληνικού λαού θα σπάσουνε τα μούτρα τους».

Ο κ. Γλέζος υποστήριξε ότι πιθανό Grexit θα προκαλέσει μεγάλο πρόβλημα στην Ευρωζώνη. «Σε ζημιά τους θα γίνει – εγώ δεν θέλω να βγούμε απ’ το ευρώ- έχουν μετρήσει ότι θα είναι σε ζημιά τους να βγούμε απ’ το ευρώ».

«Η μόνη λύση σ’ αυτό το αδιέξοδο είναι να παγώσουν όλα, να έρθουν μετά από έξι μήνες να συζητήσουμε» συνέχισε και τόνισε: «Η κυβέρνηση ζητάει από τους δανειστές τους καταπιεστές, να παγώσουν όλα για έξι μήνες, χωρίς να σημαίνει ότι για έξι μήνες θα μπαίνουν τόκοι: Πάγωμα απόλυτο».

Σε ερώτηση αν διαφωνεί με τους ακολουθούμενους χειρισμούς από την κυβέρνηση ο κ. Γλέζος απάντησε: «Μην το βάζεις σε διαφωνία, εγώ έχω μια άποψη».

Ερωτηθείς για το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι η αλλαγή την οποία ψήφισε ο ελληνικός λαός να είναι ο ένας κυβέρνηση και ο άλλος να είναι Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ένα παιχνίδι που δεν πρέπει να ξοδευτούμε.

«Γιατί δεν τολμούμε να αναδείξουμε έναν πρόεδρο της Αριστεράς για να ολοκληρωθεί η αλλαγή;» αναρωτήθηκε ο κ. Γλέζος.

Τα σχόλια είναι κλειστά.