Ειδησεογραφικό site

Γλέζος: Οπως σπάσαμε τα μούτρα του φασισμού το 1940 θα γίνει το ίδιο και τώρα

25

«Οπως σπάσαμε τα μούτρα του φασισμού το 1940 θα γίνει το ίδιο και τώρα», είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος μιλώντας για την κρίσιμη διαπραγμάτευση που βρίσκεται σε εξέλιξη και η οποία όπως είπε πρέπει να συνεχιστεί και μάλιστα με επιμονή.

Μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του MEGA, ο κ.Γλέζος είπε χαρακτηριστικά: «Θεωρώ ότι όπως σπάσαμε τα μούτρα του φασισμού το 1940, όπως τότε, μόνο ο ελληνικός λαός με το έπος του 1940-41 κατέρριψε το μύθο του αήττητου άξονα θα γίνει το ίδιο αρκεί να αντισταθούμε σε όλων των ειδών τις περιπτώσεις». Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε ότι το θέμα για την Ελλάδα είναι να σταθεί με βάση τα όσα είπε ο πρωθυπουργός της χώρας και εκτίμησε ότι η έκβαση των συζητήσεων με την Ευρώπη θα εξαρτηθεί από το εάν η Ελλάδα επιμείνει στις θέσεις της.

«Αυτοί θα τηρήσουν όλη τη δυνατότητα που έχουν, θα παρουσιάσουν μερικούς με χαμόγελα, μερικούς με μια λύση συμβιβαστική, μερικούς με σκληρή γραμμή. Είναι κατανεμημένοι οι ρόλοι που έχουν παίξει ως τώρα και που θα συνεχίζουν να τους παίζουν. Εμείς, σε όσους έρθουν με χαμόγελα θα θυμηθούμε την ελληνική παροιμία φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας», προσέθεσε.

Τέλος, αναφερόμενος στον πρωθυπουργό είπε πως «τακτοποιήθηκε με την Ιστορία και ότι του θύμισε το γράμμα του Ζαχαριάδη το 1940 και μάλιστα «κάτω από άλλες συνθήκες».

Τα σχόλια είναι κλειστά.