Ειδησεογραφικό site

Γκάμπριελ: Η Ευρώπη τώρα κινδυνεύει να χάσει την αξιοπρέπειά της

33

H Ευρωπαϊκή Ένωση εμφανίζεται σε μια «πάρα πολύ αμήχανη και δυσάρεστη» θέση με τον τρόπο που διαχειρίζεται τη μεταναστευτική κρίση, σύμφωνα με τον αντικαγκελάριο της Γερμανίας και υπουργό Οικονομίας της χώρας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο οποίος σε νέες του δηλώσεις την Τρίτη υπογράμμισε πως το να εγκαταλείψουμε τα ανοιχτά σύνορα θα αποτελούσε ένα γιγαντιαίο βήμα προς τα πίσω στην ιστορία της Ευρώπης.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Κολονία ο κ. Γκάμπριελ είπε ότι είναι προβληματικό το γεγονός ότι ορισμένες χώρες αποφάσισαν να συμμετάσχουν ενεργά στο σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης μόνο όταν απέκτησαν υλικό κέρδος και δεν ενεπλάκησαν κατά τη διάρκεια δύσκολων εποχών.

Την Δευτέρα η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ είχε δηλώσει ότι εάν τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν καταφέρουν να συμφωνήσουν σε μια δίκαιη κατανομή των προσφύγων, τότε η ζώνη του Σένγκεν θα τεθεί υπό αμφισβήτηση.

Μια ημέρα μετά ο Γκάμπριελ επισήμανε ότι ένα τέτοιο αποτέλεσμα θα αποτελούσε ένα τεράστιο πλήγμα για την ΕΕ.

«Το να εγκαταλείψουμε τα ανοιχτά σύνορα θα αποτελούσε ένα γιγαντιαίο βήμα προς τα πίσω στην ιστορία της Ευρώπης», τόνισε σε χωριστές δηλώσεις που έκανε στην εφημερίδα WestDeutsche Allgemeine Zeitung, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων πως «η Ευρώπη τώρα κινδυνεύει να χάσει την αξιοπρέπειά της».

Τα σχόλια είναι κλειστά.