Ειδησεογραφικό site

Γκάμπριελ: Είτε οι Ευρωπαίοι θα έρθουν στα συγκαλά τους, είτε η Ευρώπη θα καταλήξει στα σκυλιά

33

 

Ο Γερμανός αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ προειδοποίησε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα καταρρεύσει, αν δεν καταφέρει να αντιμετωπίσει τη μεταναστευτική κρίση.

«Είτε οι Ευρωπαίοι θα έρθουν στα συγκαλά τους, είτε η Ευρώπη θα καταλήξει στα σκυλιά», είπε ο Γκάμπριελ μιλώντας στο γερμανικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF.

Ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της ΕΕ είναι τα ανοικτά σύνορα, σημείωσε ο ίδιος, εξηγώντας ότι η ανατολική Ευρώπη είναι αρκετά μακριά από τον στόχο αυτό.

«Μπορώ μόνο να ελπίζω ότι οι ηγέτες κρατών και κυβερνήσεων θα έρθουν στα συγκαλά τους», τόνισε ο αντικαγκελάριος, ενώ επέκρινε και τους ευρωβουλευτές της Σλοβακίας οι οποίοι δήλωσαν ότι η χώρα τους δεν επιθυμεί να υποδεχθεί πρόσφυγες.

«Η Ευρώπη δεν λειτούργει με το ρητό: «συμμετέχω μόνο όταν παίρνω χρήματα», εξήγησε. Τελικά, υποστήριξε, η Σλοβακία θα είναι η μεγάλη χαμένη, αν κλείσουν τα σύνορα της Ευρώπης.
Ο Γκάμπριελ προειδοποίησε ότι ο αριθμός των προσφύγων που αναζητούν καταφύγιο στη Γερμανία θα αυξηθεί περαιτέρω. «Δεχόμασταν 120.000 τον μήνα», είπε. «Τώρα ακόμη δεν έχουμε φτάσει στα μέσα του μήνα και ήδη έχουν φτάσει 60.000 πρόσφυγες στη Γερμανία».

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.