Ειδησεογραφικό site

Γκάμπριελ: Δεν μπορούν να πληρώνουν οι Γερμανοί για να είναι πιο εύκολη η κατάσταση για την Ελλάδα

29

«Δεν μπορούμε να ζητάμε από τους Γερμανούς και τους Ευρωπαίους φορολογούμενους να πληρώνουν για να είναι η κατάσταση πιο εύκολη για την ελληνική κυβέρνηση» δηλώνει ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ στη «Bild» μια ημέρα μετά τη κατ’ αρχήν θετική αντίδρασή του για το κείμενο της ελληνικής πρότασης για εξάμην επέκταση της δανειακής σύμβασης.

Την Πέμπτη ο Γερμανός αντικαγκελάριος είχε επισημάνει ότι «δεν πρέπει να πούμε πολύ γρήγορα ένα ναι ή ένα όχι στην Ελλάδα» και πως «δεν πρέπει να κλείσουμε την πόρτα στην Ελλάδα».

Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας του άλλου κυβερνητικού εταίρου της Άνγκελα Μέρκελ, των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), Αντρέας Σόιερ, με δήλωσή του στην «Passauer Neue Presse» υπερασπίζεται τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εκτιμώντας ότι φέρεται με συνέπεια: «Οι Έλληνες ψευτόμαγκες, Τσίπρας και Βαρουφάκης, βλέπουν τώρα ότι στο ευρωπαϊκό πεδίο δεν μετράνε μόνο η χαλαρή συμπεριφορά και οι επιφανειακές φλυαρίες, αλλά μόνο το ουσιαστικό περιεχόμενο. Αυτό δεν υπήρξε».

Ο πρόεδρος των Γερμανών Φιλελευθέρων(FDP) Κρίστιαν Λίντνερ δηλώνει στη «Bild» ότι «οι κανόνες της ΟΝΕ δεν επιτρέπεται να παραβιαστούν εκ νέου», ενώ ο υπουργός Οικονομικών της Βαυαρίας, Μάρκους Σέντερ, σε συνέντευξή του στην «Mittelbayerische Zeitung» θεωρεί διαχειρίσιμη ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη: «Οι άλλες χώρες του ευρώ θα το άντεχαν, για την Ελλάδα αντιθέτως, θα ήταν δραματικό. Πολλοί θα τα έχαναν όλα. Όχι σε υποχώρηση έναντι της νέας κυβέρνησης στην Αθήνα, αλλιώς θα ξεκινήσουν και άλλες χώρες να ξεφεύγουν από την πορεία σταθεροποίησης».

Τον κ. Σόιμπλε ευχαριστεί, μέσω της «Bild» και ο πρόεδρος των Γερμανών φορολογουμένων Ράινερ Χολτσνάγκελ: «Με τους Έλληνες, βοηθά μόνο μια ξεκάθαρη θέση. Ευχαριστώ κύριε Σόιμπλε».

Τα σχόλια είναι κλειστά.