Ειδησεογραφικό site

Γκάλμπρεϊθ: Ο ΣΥΡΙΖΑ ηττήθηκε στον πόλεμο κατά της λιτότητας και τώρα παίζει άμυνα!

41

Μιλώντας στο CNBC, και ερωτώμενος για το αν μπορούν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Podemos να αλλάξουν τις ισορροπίες δυνάμεων μέσα στην Ευρωζώνη, ο γνωστός οικονομολόγος δήλωσε ότι «αυτή την στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε άμυνα, καθώς ηττήθηκε στον πόλεμο κατά της λιτότητας»

Ο αμερικανός καθηγητής του Πανεπιστημίου του Τέξας, ο οποίος από το Φεβρουάριο έως τον Ιούλιο ήταν σύμβουλος του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και σύμβουλος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, έδωσε και την δική του εκτίμηση για την πορεία των Podemos. Υποστηρίζοντας ότι και η δική τους μοίρα είναι αβέβαια.

Όμως στην περίπτωσή τους, υπάρχουν δύο σημαντικές διαφοροποιήσεις. Πρώτα ότι η Ισπανία είναι μία μεγαλύτερη χώρα από την Ελλάδα. Και δεύτερο ότι οι Podemos δεν έχουν ακόμα κερδίσει τις εκλογές, και πως με δεδομένες τις ιδιαιτερότητες του ισπανικού εκλογικού συστήματος, είναι μάλλον δύσκολο να βρεθούν σε μια κοινοβουλευτική πλειοψηφία».

Στο δημοσίευμα του CNBC έχουν δώσει τις δικές τους εκτιμήσεις για την κατάσταση στην Ευρώπη τρεις ακόμα γνωστοί οικονομολόγοι, όπως ο Κρούγκμαν, ο Πικετί και ο Στίγκλιτς, οι οποίοι συμφώνησαν ότι οι πολιτικές της λιτότητας δεν μπορούν να βελτιώσουν την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας χωρίς ελάφρυνση του χρέους.

Τα σχόλια είναι κλειστά.