Ειδησεογραφικό site

Γιώργος Στύλιος στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1: «Με προκάλεσε η Λιάνα Κανέλλη γιατί με είπε Μαρία Αντουανέτα»

37

«Δεν είπα «χρειάζεστε Κασιδιάρη», είπα δεν θα γίνω Κασιδιάρης, κακώς το χρησιμοποίησα το συγκεκριμένο όνομα, μου ξέφυγε. Δεν έπρεπε να το πω. Λειτούργησα ως απλός άνθρωπος κι όχι ως υφυπουργός. Γι’ αυτό και παραιτήθηκα», δήλωσε στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 και στην εκπομπή ΠΑΡΑΦΙΛΟΛΟΓΙΕΣ, με τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο πρώην υφυπουργός Παιδείας, Γιώργος Στύλιος.

Ο κ. Γιώργος Στύλιος, αναφερόμενος στο παρασκήνιο της απομάκρυνσής του από την κυβέρνηση υπογράμμισε πως προκλήθηκε από τον κ. Κανελλή, σημειώνοντας: «Προηγήθηκαν έντονοι χαρακτηρισμοί από την κ. Λιάνα Κανέλλη. Με αποκάλεσε Μαρία Αντουανέτα. Είναι πολιτικός χαρακτηρισμός το Μαρία Αντουανέτα» και συμπλήρωσε: «Μακριά από μένα οι τακτικές της Χρυσής Αυγής. Δεν δικαιολογώ την στάση μου. Ήταν λάθος μου. Αλλά εγώ είχα το θάρρος να παραδεχτώ το λάθος μου και να υποστώ τις συνέπειες. Ξαφνικά μέσα σε δέκα δευτερόλεπτα, τα χθεσινά τα συγκεκριμένα, γεννήθηκα και έγινα ναζιστής; Από εκεί θα με χαρακτηρίσει κάποιος;».

Σχετικά με το εάν ήταν αυστηρή η απόφαση του πρωθυπουργού απέναντί του ο κ. Στύλιος απάντησε: «Για το εάν είναι αυστηρή η απόφαση του πρωθυπουργού απέναντί μου, αυτό θα το κρίνει ο κόσμος, αλλά η ουσία είναι άλλη. Η ουσία είναι το ότι η χώρα δεν πρέπει να χάνει το βηματισμό της με τέτοια θέματα. Συμβαίνουν αυτά στον πολιτικό διάλογο.
Το θέμα της παραίτησής μου από την κυβέρνηση, δεν είναι αυτό που πρέπει να απασχολεί. Υπάρχουν σοβαρότερα θέματα. Το χρέος, το θέμα της Κύπρου, η διαπραγμάτευση.
Στην πράξη αποδείχθηκε ότι ήταν ένα πολύ σοβαρό λάθος και οδηγήθηκα εκτός κυβέρνησης.
Αναγνωρίζω ότι αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση κάνει πολύ σημαντική προσπάθεια για την χώρα. Και σέβομαι τις αποφάσεις τόσο της κυβέρνησης, όσο και του πρωθυπουργού. Από την στιγμή που ζητήθηκε η παραίτησή μου, ήταν αυτονόητο ότι θα αποδεχόμουν την απόφαση αυτή».

Τέλος, ο κ. Στύλιος ανέφερε: «Ήταν μια απόφαση που πήρε ο πρωθυπουργός. Την σέβομαι απόλυτα. Ελπίζω η αντικατάστασή μου να γίνει από κάποιον συνάδελφό μου που θα κάνει ένα άριστο έργο στο υφυπουργείο Παιδείας.
Δεν είπα ποτέ στην Λιάνα Κανέλλη, «σου αξίζει να σε δείρουν». Κι ένα μικρό παιδί μπορεί να το καταλάβει αυτό, αν δει τους διαλόγους μας».

Τα σχόλια είναι κλειστά.