Ειδησεογραφικό site

Γιώργος Σούρλας στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1: «Έρευνα για τα 23 δισ. κόκκινα δάνεια σε επιχειρηματίες»

36

Την έρευνα από τον Άρειο Πάγο για επιχειρηματίες που πήραν κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια ύψους 23 δισεκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να βρεθεί ένα είναι και στις λίστες όσων έβγαλαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό, αποκάλυψε ο Γιώργος Σούρλας, Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας, μιλώντας στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 και στην εκπομπή ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΦΕΣ, με τον Γιάννη Κουρτάκη και τον Παναγιώτη Τζένο.

«Ζήτησα από το διοικητή της ΤτΕ, τον υπουργό οικονομικών και το ΣΔΟΕ να διερευνήσουν εάν επιχειρηματίες που έχουν πάρει τα 23 δις κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια, τα οποία είναι μη εξυπηρετούμενα, είναι παράλληλα και σε λίστες, όσων έχουν βγάλει τα χρήματα στο εξωτερικό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σούρλας και σημείωσε: «Η ΤτΕ μου είπε ότι δεν μπορεί να το κάνει αυτό γιατί υπάρχει τραπεζικό απόρρητο».

Ο κ. Σούρλας σημείωσε πως «έχει κινηθεί διαδικασία από τον Άρειο Πάγο για να διερευνηθεί εάν αυτοί που έχουν πάρει επιχειρηματικά δάνεια είναι και σε λίστες.

Πρέπει να διερευνηθεί ποιοι τα πήραν αλλά και ποιοι είναι αυτοί που έβαλαν τις υπογραφές τους για να δοθούν αυτά τα δάνεια, που τώρα τα πληρώνουν οι Έλληνες φορολογούμενοι» είπε.

Αναφερόμενος πάντως σε αυτούς που τα πήραν, ο κ. Σούρλας μίλησε για κάποια φανταχτερά ονόματα που ασκούν επιρροές και κάνουν φιλανθρωπίες.

Ο κ. Σούρλας υπογράμμισε πάντως ότι: «Όπου υπάρχει διαφθορά, δεν υπάρχει επαρκής πολιτική βούληση, η ευθύνη είναι της εκάστοτε εξουσίας» τόνισε χαρακτηριστικά.

Τα σχόλια είναι κλειστά.