Ειδησεογραφικό site

Γιούνκερ: Το κούρεμα χρέους δεν βρίσκεται στα ραντάρ μας!

38

«Δεν υπάρχει κατεπείγουσα ανάγκη να δράσουμε» για το ελληνικό χρέος, υποστήριξε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ Γιούνκερ σε συνέντευξη που παραχώρησε στη δημόσια γερμανική τηλεόραση ARD.

Το θέμα αυτό «δεν βρίσκεται στη οθόνη του ραντάρ της Επιτροπής», συνέχισε προσθέτοντας πως «δεν πιστεύει ότι θα υπάρξει πλειοψηφία στο Eurogroup, και κυρίως στην Eυρωζώνη, που θα ταχθεί υπέρ της μείωσης του χρέους».

Νωρίτερα είχε στείλει τα συγχαρητήριά του στον Αλέξη Τσίπρα για τη νίκη του στις ελληνικές εκλογές.

Ο κ. Γιούνκερ συνεχάρη μέσω επιστολής τον κ. Τσίπρα, ενώ δήλωσε ότι η Κομισιόν είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τη νέα ελληνική κυβέρνηση.

Στην συγχαρητήρια επιστολή προς τον κ. Τσίπρα ο κ. Γιούνκερ αναφέρει πως θυμάται τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πέρυσι, στο ντιμπέιτ που οργάνωσε η EBU στο Ε.Κ. κατά τη διάρκεια της ευρωπαϊκής καμπάνιας, σημειώνοντας πως προσβλέπει να εργαστεί μαζί του «προς όφελος των πολιτών της Ελλάδας και της ΕΕ».

Αλλά και σε δηλώσεις του το μεσημέρι της Δευτέρας, κατά την προσέλευσή του στο Eurogroup, ο κ. Γιούνκερ επανέλαβε πως η Κομισιόν θα συνεργαστεί με τη νέα ελληνική κυβέρνηση.

«Είναι κοινός κανόνας η Κομισιόν να δουλεύει με την οποιαδήποτε νέα κυβέρνηση και αυτό θα γίνει και στην περίπτωση της Ελλάδας», είπε χαρακτηριστικά.

Τα σχόλια είναι κλειστά.