Ειδησεογραφικό site

Γιούνκερ – Τουσκ: Eurogroup την Τετάρτη με στόχο τη συμφωνία

26

Την Τετάρτη θα συνεδριάσει το Εurogroup με στόχο την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών, ενώ αν όλα πάνε καλά την Πέμπτη θα επικυρωθεί από τους Ευρωπαίους ηγέτες, όπως δήλωσαν απόψε μετά τη ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής, οι πρόεδροι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Όπως επεσήμανε ο κ. Τουσκ συγκάλεσε τη σύνοδο για δύο λόγους, ο πρώτος για να βάλει τέλος στην αβεβαιότητα και να αποφευχθεί η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ και το ανεξέλεγκτο χάος και ο δεύτερος για να δοθεί μια νέα δυναμική στην διαπαραγμάτευση. Και οι δύο στόχοι, όπως είπε επιτεύχθηκαν.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου η πρόταση της Ελλάδας κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, δηλαδή δίνει μια δυναμική στη διαπραγμάτευση. «Ο κ. Τσίπρας μας διαβεβαίωσε για την αποφασιστικότητά να εργαστεί εποικοδομητικά, όλοι είμαστε αποφασισμένοι για λύση. Η νέα πρόταση είναι ένα θετικό βήμα, οι εργασίες θα συνεχιστούν, ο κ. Τσίπρας και οι θεσμοί θα επιδιώξουν συμφωνία μέχρι την Τετάρτη, που θα την εξετάσει το Εurogroup και την Πέμπτη θα την επικυρώσουν οι ηγέτες στη Σύνοδο Κορυφής», ειπε.

«Είμαι βέβαιος ότι το Εurogroup θα συμφωνήσει την Τετάρτη και η Σύνοδος θα εγκρίνει την Πέμπτη», δήλωσε ο κ. Γιούνκερ.

Σε ερώτηση αν συζητήθηκε το ζήτημα του χρέους ο κ. Γιούνκερ απάντησε ότι δεν είναι η ώρα να συζητήσουμε αυτό το θέμα, ενώ σε άλλη ερώτηση απάντησε ότι δεν έγινε συζήτηση για περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων στην Ελλάδα στη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής.

Τα σχόλια είναι κλειστά.