Ειδησεογραφικό site

Γιούνκερ: Να μην αλλάξει η μεταναστευτική ατζέντα της Ε.Ε.

29

Την ανάγκη να μην υπάρξει ριζική αλλαγή στην ευρωπαϊκή πολιτική υποδοχής των προσφύγων υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, πριν από την έναρξη της συνόδου κορυφής του G20 στην Αττάλεια της Τουρκίας.

Ο κ. Γιούνκερ τόνισε ότι αυτοί που διέπραξαν τις επιθέσεις στο Παρίσι «είναι ακριβώς αυτοί από τους οποίους προσπαθούν να γλιτώσουν οι πρόσφυγες και όχι το αντίθετο». «Κατά συνέπεια», πρόσθεσε, «δεν υπάρχει λόγος να ξαναδούμε στο σύνολό της την ευρωπαϊκή πολιτική όσον αφορά το θέμα των προσφύγων».

«Δεν θα πρέπει να μπερδεύουμε τις διαφορετικές κατηγορίες των ανθρώπων που έρχονται στην Ευρώπη», συνέχισε.

Αναφερόμενος στον ύποπτο που είχε ταυτοποιηθεί τον Οκτώβριο στη Λέρο, ο πρόεδρος της Κομισιόν είπε ότι «ο υπεύθυνος για τις επιθέσεις στο Παρίσι… είναι ένας εγκληματίας κι όχι ένας πρόσφυγας, όχι ένας άνθρωπος που ζητάει άσυλο».

«Θα καλούσα αυτούς στην Ευρώπη που προσπαθούν να αλλάξουν την μεταναστευτική ατζέντα που έχουμε υιοθετήσει (…) να αντιμετωπίζουν με σοβαρότητα το θέμα αυτό», ανέφερε και κατέληξε: «Βλέπω τη δυσκολία αλλά δεν βλέπω την ανάγκη να αλλάξουμε τη γενική μας προσέγγιση».

Υψηλόβαθμοι Πολωνοί και Σλοβάκοι αξιωματούχοι επέκριναν το σχέδιο αναδιανομής των προσφύγων της Ε.Ε. μετά τις επιθέσεις στην γαλλική πρωτεύουσα, σημειώνοντας ότι το αιματηρό αυτό περιστατικό υπογραμμίζει τις ανησυχίες των Ευρωπαίων για την υποδοχή μουσουλμάνων προσφύγων.

Τα σχόλια είναι κλειστά.