Ειδησεογραφικό site

Γιοχάνες Χαν: Πολύ θετικά τα σημάδια στην Ελλάδα-Θα τα αισθανθούν σύντομα οι πολίτες

50

«Υπάρχουν πολύ θετικά σημάδια στην Ελλάδα», τονίζει ο επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Αυστριακός Γιοχάνες Χαν, σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στη Βιέννη, σχολιάζοντας τη σημερινή κατάσταση στη χώρα.

Ο ίδιος ελπίζει, όπως προσθέτει, ότι αυτά τα θετικά σημάδια στην οικονομία θα μπορεί να τα αισθανθεί σύντομα και ο ελληνικός πληθυσμός και αυτό θα ήταν στην πραγματικότητα το ωραιότερο «δώρο» με την ευκαιρία της πρόσφατης «Ημέρας της Ευρώπης».

Σε δηλώσεις του ο κ. Χαν εκφράζει, όπως λέει, «για μια ακόμη φορά, σήμερα, τις ευχαριστίες στην Ελλάδα για την επιτυχή ολοκλήρωση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Αυστρίας», υπενθυμίζοντας την «καθοριστική συμβολή της Ελλάδας», ως προεδρεύουσας τότε της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, το πρώτο εξάμηνο του 1994, στην θετική κατάληξη των αυστριακών ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

Ταυτόχρονα υπενθυμίζει τη μετέπειτα Σύνοδο Κορυφής της τότε ελληνικής Προεδρίας στην Κέρκυρα τον Ιούνιο του 1994, όπου, όπως επισημαίνει, υπήρξε η «πανέμορφη» τελετή με την οποία επισφραγίστηκε η πλήρης ένταξη της Αυστρίας στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα από την 1η Ιανουαρίου του 1995.

Όπως αναφέρει ο Γιοχάνες Χαν -ο οποίος στο πλαίσιο των επισκέψεών του στην Ελλάδα για τα ευρωπαϊκά προγράμματα περιφερειακής ανάπτυξης, είχε βρεθεί τον περασμένο μήνα στη Ρόδο- η επόμενη επίσκεψή του στο πλαίσιο αυτό θα είναι αρχές Ιουνίου σε νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε συνέντευξή του σε αυστριακή εφημερίδα μετά την επίσκεψη στη Ρόδο, ο Ευρωπαίος επίτροπος είχε τονίσει ότι «στην Ελλάδα άρχισε ήδη μια συνολική αλλαγή κουλτούρας, που θα διαρκέσει ακόμη πολύ καιρό».

Είχε επίσης επισημάνει τη διαπίστωσή του, από τις συζητήσεις του με πολλούς ανθρώπους στην Ελλάδα, πως υπάρχει κατανόηση για αυτή την αλλαγή, ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους, και από την σκοπιά όλων αυτών, όπως είχε αναφέρει, η κρίση υπήρξε μια «καταιγίδα κάθαρσης», ακόμη και αν ήταν επώδυνη.

Τα σχόλια είναι κλειστά.