Ειδησεογραφικό site

Γιοχάνες Χάν: H Ελλάδα θα λάβει 20 δισ. έως το 2020 από το νέο ΕΣΠΑ

25


Ιδιαίτερα αισιόδοξος για την πορεία της Ελληνικής οικονομίας εμφανίστηκε ο Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής της ΕΕ Γιοχάνες Χάν, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα.

Ο Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής συναντήθηκε με τον υπουργό Ανάπτυξης, κ Νίκο Δένδια, με τον οποίο συζήτησαν την πορεία της Ελληνικής οικονομία καθώς και τα κεφαλαία που μπορεί να λάβει η Ελλάδα από τα ταμεία της ΕΕ έως το 2020.

«Είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με τον νέο υπουργό Ανάπτυξης κ. Δένδια, ο οποίος μου τόνισε ότι θα συνεχίσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις,  ώστε να ολοκληρωθεί το έργο που έχει επιτευχθεί τα δυο τελευταία χρόνια στην Ελλάδα». ο Επίτροπος Χάν, αναφέρθηκε και στο νέο ΕΣΠΑ, τονίζοντας ότι η Ελλάδα θα λάβει έως  το 2020, είκοσι δισ. ευρώ από τα διαθρωτικά  ταμεία της Ένωσης. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτά τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Αναφορικά με τις μικρομεσαίες επιχρίσεις, ο επίτροπος Χάν υπογράμμισε, πως υπάρχει δυνατότητα 100% χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, χωρίς να επιβαρυνθούν περαιτέρω οι ελληνικές τράπεζες. «Έχουμε τις πρώτες ενδείξεις ανάπτυξης και δεν πρέπει να χαθεί η ευκαιρία. Ελπίζω να συνεχίσουμε το έργο που ξεκινήσαμε με τον κ. Χατζηδάκη για τη συνολική ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Ο κ. Χάν υπογράμμισε ότι έως το τέλος της θητείας του, επιθυμεί να επιστεφτεί όλες τις περιφέρειες της Ελλάδας και αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε καινοτόμα ερευνητικά κέντρα σε Πάτρα και Κρήτη, σε πρωτοπόρες βιομηχανίες στη Θράκη, στην εξαίρετη ποιότητα κάποιων ΑΕΙ, καθώς και στην εξέλιξη της τουριστικής βιομηχανίας από το μαζικό στον ποιοτικό τουρισμό, ως ευκαιρίες για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Ο Επίτροπος  Χάν, δήλωσε όμως πως υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν ακόμα για να γίνει η ελληνική οικονομία πιο ανταγωνιστική.  «Η τόσο μεγάλη διάρκεια εκδίκασης υποθέσεων από τα δικαστήρια είναι ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα. όταν στην Αθήνα υπάρχουν τόσοι δικηγόροι όσοι υπάρχουν σε όλη τη Γαλλία, ίσως να υπάρχει ενδιαφέρον να εκκρεμούν τόσες δικαστικές υποθέσεις τόνισε με νόημα ο κ. Χάν.

Σχετικά με την υποψηφιότητα του Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ  για την προεδρία της ΕΕ ο Γιοχάνες Χάν,  υποστήριξε εμμέσως τον πρώην πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου   και πρόεδρο του Γιούρογκρουπ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.