Ειδησεογραφικό site

Γιουρόπα Λιγκ: Ιστορική πρόκριση για τον Αστέρα Τρίπολης

35

Με δύο γκολ του Ντε Μπλάσις, ο Αστέρας Τρίπολης νίκησε 4-2 την φινλανδική Ροβανιέμι και προκρίθηκε στον τρίτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.

Ηταν η πρώτη ευρωπαϊκή νίκη για την ομάδα της Αρκαδίας ύστερα από επτά παιχνίδια. Ετσι, ο Αστέρας θα ταξιδέψει στη Γερμανία για το πρώτο ματς με τη Μάιντς, την προσεχή Πέμπτη.

Η ελληνική ομάδα ευτύχησε να ανοίξει το σκορ νωρίς, χάρις στην έμπνευση του Κουρμπέλη που εκμεταλλεύτηκε την άστοχη έξοδο του Σάλγκρεν και πλάσαρε με ψηλοκρεμαστό σουτ έξω από την περιοχή΄(12′). Η άσχημη βραδιά του νεαρού και άπειρου φινλανδού τερματοφύλακα ολοκληρώθηκε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν υπέπεσε σε πέναλτι επί του Μάσα και αποβλήθηκε, δίνοντας την ευκαιρία στον Ντε Μπλάσις να σημειώσει το 2-0.

Η κατάσταση φαινόταν απολύτως ελεγχόμενη, αλλά τελικά δεν ήταν έτσι. Στο 48΄ ο Ουσέρο «σημάδεψε» από κοντά το δοκάρι, στο 51΄ ο Ντε Μπλάσις αστόχησε σε ανεπανάληπτο τετ α τετ με τον Φόρσμαν αλλά στη συνέχεια η Ροβανιέμι κατάφερε να ισοφαρίσει σε εννέα λεπτά με τους Μακιτάλο (53′) και Λαντενμάκι (62′). Εξι λεπτά αργότερα ο Αστέρας είχε κι άλλο δοκάρι με τον Μάσα και τελικά, τη λύση έδωσε ο Ντε Μπλάσις με κεφαλιά στο 73′. Το τελικό 4-2 διαμόρφωσε ο Μπακασέτας με προβολή στο 81′.

Αστέρας Τρίπολης: Μπαντής, Λούι, Παντελιάδης, Σανκαρέ, Γκοϊάν, Ουσέρο, Κουρμπέλης (71′ Μπακασέτας), Μάσα (75′ Μουνάφο), Ντε Μπλάσις, Ρόλε, Μπαράλες (69′ Μπαντιμπανγκά).

Ροβανιέμι: Σάλγκρεν, Σάξμαν, Μαγιάβα, Λαντενμάκι, Ομπιλορ, Οκόνεν, Μακιτάλο, Οτάρου (45’+5′ Φόρσμαν), Νιάσι (84′ Λάχτινεν), Γκέι, Κόκο (71′ Εμενίκε).

Τα σχόλια είναι κλειστά.