Ειδησεογραφικό site

Για 5-6 καρβέλια Σαμαράς και Τσίπρας τσακώνονται από τον φούρνο

66

Του Δημήτρη Παφίλα

Όταν συναντούν Έλληνα οι ξένοι επενδυτές γελούν κυριολεκτικά μαζί μας.

Και επειδή θα πείτε ότι είμαστε υπερβολικοί, αυτό συμβαίνει είτε πρόκειται για υπουργό της κυβέρνησης, είτε για στέλεχος της αντιπολίτευσης.

Ο πρώτος θα τους πει τα επιτεύγματα (λογιστικά ή μη)  και ο δεύτερος θα βγάλει την κασέτα με την σκληρή  λιτότητα του Βερολίνου με ολίγη και από ανθρωπιστική κρίση.

Επί της ουσίας καμία κουβέντα. Ποιος θα συζητήσει μαζί με τους ξένους για να να γίνει ξανά επενδύσιμη η χώρα;

Ποιος θα τους πείσει να φέρουν τα λεφτά τους στην Ελλάδα; Οι άνθρωποι που θα το κάνουν θα γίνουν πλούσιοι με τις επενδυτικές τράπεζες διότι ξέρουν καλά τα χρηματοικονομικά, μιλούν δυο- τρεις γλώσσες, και,κυρίως, γνωρίζουν τι θέλουν οι ξένοι επενδυτές.

Εμείς το μόνο που γνωρίζουμε είναι πως θα τσακωθούμε. Ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι θα βγάλει τα λεφτά του έξω και ο κ. Τσακαλώτος τον κριτικάρει, αν και έχει τα λεφτά του έξω.  Δηλαδή τρέλα κανονική.

Τα πράγματα είναι πιο απλά. Ο φούρνος (Ελλάδα) παλιά έβγαζε 2-3 ψωμιά και τσακώνονταν 10 στην ουρά για να τα πάρουν.

Σύντομα,  ο φούρνος θα αρχίσει να βγάζει 5-6 ψωμιά, θα τσακώνονται 20. Εξ ου και ο έντονος τσακωμός. Για την καρέκλα στην κυριολεξία. Η Ιρλανδία, όμως, έδωσε το παράδειγμα καθώς εκεί κυβέρνηση και αντιπολίτευση βρήκαν κοινή γλώσσα και τώρα η χώρα βρίσκεται εκτός Μνημονίου.

Γιατί λοιπόν η κυρία  Μέρκελ θα έπρεπε να κάνει δήλωση για το χρέος, όταν Σαμαράς – Τσίπρας δεν μπορούν να μιλήσουν για το πώς να διαχειριστούν τις ζωές όλων των μελλοντικών γενιών με το χρέος; Δυστυχώς, μάγοι δεν υπάρχουν που θα κάνουν τα ψωμιά 20 και 25 όπως ο Χριστός.

Όσο πιο γρήγορα το καταλάβουμε τόσο καλύτερα. Υπάρχουν managers  όμως που μπορούν να κάνουν απόθεμα και είτε να αγοράζουμε 10 καρβέλια, είτε να τα παράγουμε.

Αναδημοσίευση από protothema.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.