Ειδησεογραφικό site

Μεγάλη μέρα για την Ελλάδα – Η Εθνική κόντρα στην Κόστα Ρίκα για τους «8»

44

Με στόχο να συνεχίσει να γράφει ιστορία, όπως είπε χαρακτηριστικά ο Φερνάντο Σάντος μετά τη νικηφόρα αναμέτρηση με την Ακτή Ελεφαντοστού, η Εθνική ομάδα θα τεθεί απόψε (23:00) αντιμέτωπη της Κόστα Ρίκα στην «Αρένα Περναμπούκο» του Ρεσίφε.

Η «γαλανόλευκη αρμάδα» θα επιδιώξει να «σηκωθεί λίγο ψηλότερα» μετά το θρίαμβο επί των «Ελεφάντων» και την πρόκριση στην ελίτ των 16 «εκλεκτών» του πλανήτη.

Επειδή όμως το καλύτερο υπήρξε ανέκαθεν εχθρός του καλού ο πήχης επανατοποθετήθηκε, αφού με νίκη επί των Κοσταρικανών η Εθνική θα βρεθεί στα προημιτελικά του Μουντιάλ έχοντας γράψει μια νέα σελίδα δόξας στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Το έργο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, πάντως, μόνο εύκολο δεν θα είναι. Μετέχοντας στον επονομαζόμενο και «όμιλο του θανάτου» (4ος), η Κόστα Ρίκα κατόρθωσε να τερματίσει πρώτη και αήττητη νικώντας τα «μεγαθήρια» Ιταλία, Ουρουγουάη και αποσπώντας ισοπαλία από την Αγγλία.

Η Κόστα Ρίκα, όπως και το Βέλγιο, ήταν οι ομάδες που προκρίθηκαν ως πρώτες από τους ομίλους τους έχοντας σημειώσει τα λιγότερα γκολ (από τέσσερα), ενώ η Ελλάδα είχε με τη σειρά της τη χαμηλότερη επιθετική συγκομιδή (δύο γκολ) από όλες τις ομάδες της φάσης των «16», ενώ η Εθνική είναι το μοναδικό από τα 16 συγκροτήματα της φάσης των νοκ άουτ αγώνων που προκρίθηκε με αρνητική διαφορά (-2) τερμάτων.

Ο Φερνάντο Σάντος προβληματίζεται αν θα διατηρήσει στη μεσαία γραμμή τον Καραγκούνη ή θα ξεκινήσει με τον Κατσουράνη, ο οποίος εξέτισε την ποινή του. Από εκεί και ύστερα τις υπόλοιπες θέσεις θα καλύψουν οι, Καρνέζης, Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Χολέβας, Μανιάτης, Χριστοδουλόπουλος, Σάμαρης, Σαλπιγγίδης και Σαμαράς.

Από την πλευρά του, ο Χόρχε Λουίς Πίντο αναμένεται να παρατάξει στον κλασικό σχηματισμό του (4-5-1) τους, Νάβας, Γκαμπόα, Γκονζάλες, Ουμάνα, Μπολάνιος, Ντουάρτε, Τεχέδα, Ντίας, Μπόρχες, Ρουίς και Κάμπελ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.