Ειδησεογραφικό site

Για μια χούφτα ψήφους ο ΣΥΡΙΖΑ φόρεσε φέσι…

97

Του Θοδωρή Καλούδη

Έγινε κι αυτό! Ο ΣΥΡΙΖΑ στην παραζάλη της εκλογικής σκοπιμότητας διέπραξε σοβαρό λάθος, κόντρα στην πάγια Ελληνική πολιτική στο θέμα των μειονοτήτων της Θράκης. Αναγνώρισε στην πράξη τις θέσεις της Άγκυρας ότι οι τουρκόφωνοι της περιοχής, αλλά και το σύνολο των μουσουλμάνων της Θράκης, αποτελούν «τουρκική μειονότητα».

Οι φωστήρες του ΣΥΡΙΖΑ «καρατόμησαν» από το ευρωψηφοδέλτιό του την υποψήφια Σαμπιχά Σουλεϊμάνογλου, η οποία αυτοπροσδιορίζεται ως Ελληνίδα Μουσουλμάνα Ρομά. Η κυρία Σουλεϊμάνογλου βρίσκεται τα τελευταία χρόνια στο στόχαστρο των ανθρώπων του τουρκικού Προξενείου, καθώς προβάλει τα δικαιώματα των μουσουλμάνων Ρομά και κυρίως επιχειρεί να βάλει φραγμό στην προσπάθεια της Άγκυρας να τους ελέγξει. Η κυρία, Σουλεϊμάνογλου, έχει εμφανιστεί σε πολλες επιτροπές του ΟΗΕ, που συνήθως μονοπωλούν οι «καταπιεζόμενοι» τουρκογενείς μουσουλμάνοι, για να καταγγείλει την προσπάθεια εκτουρκισμού της φυλής της, και για τη δράση της αυτή – αλλά και το σημαντικό κοινωνικό έργο της στις κοινότητες των Ρομά στην Ξάνθη – έχει τιμηθεί από το Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, «η υποψηφιότητά της με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η επιβράδευσή της, για τους αγώνες της ενάντια στην προσπάθεια τουρκοποίησης της Δυτικής Θράκης και το άνοιγμα ενός παραθύρου στη δημοσιοποίηση των προβλημάτων των Ρομά αλλά και των πιέσεων που δέχονται στη ιδιαίτερη αυτή περιοχή της Ελλάδας οι μη τουρκογενείς μουσουλμάνοι». Ωστόσο, αναφέρει το ρεπορτάζ, «οι πιέσεις προς την Κουμουνδούρου του βουλευτή Ξάνθης Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και του πρώην βουλευτή του Συνασπισμού Μουσταφά Μουσταφά, οι οποίοι απείλησαν ότι αν δεν αποσύρει ο ΣΥΡΙΖΑ την υποψηφιότητα της Σουλεϊμάνογλου, θα υπάρξει πλήρης ρήξη με την μειονότητα, με απλά λόγια δεν θα τον ψηφίσουν, έπιασαν τόπο». Σε αντικατάστασή της επελέγη ο … τουρκογενής Οσμάν Ουμίζ, που είναι «αποδεκτός» από το τουρκικό Προξενείο…

Σε δηλώσεις του μάλιστα ο επίσης υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για την Ευρωβουλή Δημήτρης Χριστόπουλος επιχαίρει για την απομάκρυνση της κυρίας Σουλεϊμάνογλου, τονίζοντας με έμφαση ότι η μειονότητα της Θράκης αποτελεί «ένα ενιαίο συμπαγές τούρκικο πράμα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ διαπράττει ακόμα ένα λάθος βάζοντας σε σοβαρές σκέψεις τους ψηφοφόρους του για την ποιότητα – ή τη σκοπιμότητα- των επιλογών του. Τώρα, η νέα πολιτική θέση του είναι πως στη Θράκη η μουσουλμανική μειονότητα είναι τουρκική. Και πέρα από το γεγονός ότι σήμερα εκτίθεται ανεπανόρθωτα, για μια χούφτα ψήφους, τι θα κάνει αν αναλάβει κυβερνητικές ευθύνες;

Πηγή: 7imeres.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.