Ειδησεογραφικό site

Γιατί η Ρωσία δεν δίνει αντικαταθλιπτικά στους στρατιώτες της;

38

Ο ρωσικός στρατός έχει ταχθεί κατά της χρήσης αντικαταθλιπτικών χαπιών από τους στρατιώτες του, που συμμετέχουν σε ασκήσεις στην περιοχή της Ανταρκτικής. Την είδηση μετέδωσε την Κυριακή το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, το οποίο πρόσθεσε ότι η χορήγηση αντικαταθλιπτικών αντίκειται στην παραδοσιακή ιατρική της Ρωσίας.

Ο Alexander Fisun, επικεφαλής της Ιατρικής Διεύθυνσης του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, δήλωσε, ότι, αν οι στρατιώτες είναι σωματικά δραστήριοι σε τακτική βάση, αν ψυχαγωγούνται και αν επικοινωνούν τακτικά με τις οικογένειές τους, δεν θα συμβεί «τίποτα κακό». Ο ίδιος πρόσθεσε, σε συνέντευξή του στο Interfax: «Έχουμε αρκετές μεθόδους για να διορθώσουμε την ψυχολογία των στρατιωτών και την αύξηση της ικανότητάς τους για εργασία. Τα χάπια είναι η τρίτη ή η τέταρτη επιλογή στη λίστα μας».

Ο Fisun ανέφερε, επίσης, ότι θα δοθεί ιδιαίτερη σημασία στην διατροφή των Ρώσων στρατιωτών σε μέρη, όπου δεν υπάρχει αρκετός ήλιος για να εξασφαλιστεί η καλή ψυχική τους υγεία.

Από τον περασμένο Μάρτιο με εντολή του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν έχει αυξηθεί στην Αρκτική ο αριθμός των Ρώσων στρατιωτών και υπολογίζεται ότι στην περιοχή συμμετέχουν σε στρατιωτικά γυμνάσια, τουλάχιστον 40.000 στρατιώτες.

Τα σχόλια είναι κλειστά.