Ειδησεογραφικό site

Γιαννίτσης: «Μας έλεγαν Κασσάνδρες αγνοώντας ότι στην ιστορία η Κασσάνδρα δικαιώθηκε απόλυτα»

29

Τον ζήτημα της «επικοινώνησης κινδύνου» στην περίπτωση του ασφαλιστικού και της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, ανέπτυξε την Πέμπτη σε ομιλία του στο 2nd European Risk Summit: «Living in an uncertain world – Risk Communication: Principles – Strategies – Tools», ο πρώην υπουργός Τάσος Γιαννίτσης.

«Ακόμα και σήμερα, που καταρρέουν συνεχώς οι συντάξεις και η οικονομία περνάει τον έβδομο χρόνο κρίσης, οι αντιλήψεις και η πολιτική ευνοούν την αναπαραγωγή της φοροδιαφυγής και της μη πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών, επιδεινώνοντας έτσι τις αρνητικές εξελίξεις τόσο στην κοινωνική προστασία, όσο και γενικότερα στην αντιμετώπιση των δημοσιονομικών και μακροοικονομικών ανισορροπιών» τονίζει κριτικά ο Τάσος Γιαννίτσης.

Ο πρώην υπουργός αναφερόμενος στην προσπάθειά του να μεταρρυθμίσει το ασφαλιστικό σύστημα αλλά και τις προειδοποιήσεις του για την οικονομική κρίση, τόνισε με νόημα στην ομιλία του:

«Τεκμηριωμένες προειδοποιήσεις και αναλύσεις απαξιώνονταν ως προφητείες της Κασσάνδρας, αγνοώντας ότι η ιστορία, και μάλιστα η ελληνική ιστορία, έδειξε, ότι η Κασσάνδρα δικαιώθηκε απόλυτα».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Τάσος Γιαννίτσης στάθηκε στον ρόλο των μέσων ενημέρωσης λέγοντας:
«Ο ρόλος των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας στις δύο περιπτώσεις που εξέτασα ήταν πολύ σημαντικός και προβληματικός. Στην περίπτωση τόσο του ασφαλιστικού, όσο και της δημοσιονομικής κρίσης, τα ΜΜΕ στη συντριπτική πλειοψηφία τους, στήριξαν εμφατικά, συστηματικά και χωρίς δισταγμούς τις λαϊκίστικες τοποθετήσεις και πρόβαλαν μαζικά απόψεις, που θεωρούσαν λανθασμένη κάθε πρόταση αντιμετώπισης του προβλήματος. Το μήνυμα ήταν ότι όλα έπρεπε να συνεχίσουν όπως ήσαν πριν. Έτσι, συνέβαλαν και από την πλευρά τους καθοριστικά στην επιδείνωση των όρων επιτυχίας μιας πολιτικής αντιμετώπισης των προβλημάτων» σημείωσε ο πρώην υπουργός».

Τα σχόλια είναι κλειστά.