Ειδησεογραφικό site

Γεωργιάδης: Ο ελληνικός λαός θα αυτοκτονήσει αν εκλέξει τον ΣΥΡΙΖΑ

72

«Έχουν λοιπόν και το δικαίωμα να αυτοκτονούν και ο ελληνικός λαός έχει αυτοκτονήσει πολλές φορές στην ιστορία δια των εκλογών» δήλωσε ο Αδ. Γεωργιάδης σε συνέχεια των δηλώσεων περί bank run αν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.
Σε διευκρινίσεις για τις πολυσυζητημένες δηλώσεις του για απόσυρση καταθέσεων από τις τράπεζες σε περίπτωση που έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, προχώρησε εκ νέου την Παρασκευή – αυτή τη φορά με συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 – ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος επέμεινε ότι ουδέποτε ανασκεύασε.
«Είπα ότι αν μπορούσα να γυρίσω το χρόνο πίσω, θα το έλεγα λιγότερο ωμά» εξήγησε μιλώντας στους δημοσιογράφους Νότη Παπαδόπουλο και Βασίλη Χιώτη. Παραδέχτηκε πάντως ότι «ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ δεν έπρεπε να το έχω πει».
Μόλις μία ημέρα πριν και εν μέσω πολιτικών αναταράξεων που έφθασαν ως τη Βουλή, ο Αδ. Γεωργιάδης είχε εμφανιστεί μετανιωμένος για τις δηλώσεις του σύμφωνα με τις οποίες σε περίπτωση ερχομού του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, εκείνος θα έπαιρνε τα χρήματά του από την τράπεζα. Την Παρασκευή, μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM 99,5 έσπευσε να πλέξει το εγκώμιο του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος, να κάνει λόγο για «τις πιο θωρακισμένες ευρωπαϊκές τράπεζες» και έπειτα επέμεινε ότι η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία θα είναι «αυτοκτονία του ελληνικού λαού».
«Δεν ανασκεύασα. Είπα ότι αν μπορούσα να γυρίσω το χρόνο πίσω, θα το έλεγα λιγότερο ωμά. Έχω τα χρήματά μου στις ελληνικές τράπεζες, οι οποίες είναι από τις πιο θωρακισμένες ευρωπαϊκές τράπεζες, πρόσφατα ανακεφαλαιοποιημένες και θα περάσουν με επιτυχία τα stress tests και έχουμε ένα από τα πιο υγιή τραπεζικά συστήματα στην Ευρώπη. Όλα αυτά, τα έχουμε γιατί άνθρωποι σαν κι εμένα ψήφισαν τους νόμους, έχοντας απέναντι ανθρώπους του ΣΥΡΙΖΑ να φωνάζουν να χρεοκοπήσουν οι τράπεζες. Είναι δυνατόν να κατηγορούμαι εγώ για την τραπεζική πίστη και να είναι υπερασπιστής της ο Λαφαζάνης που έγραφε στο iskra να πάμε πίσω στη δραχμή;» αναρωτήθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.
Και συνέχισε: «Ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ δεν έπρεπε να το έχω πει. Αλλά οι λαοί έχουν στη δημοκρατία το δικαίωμα να κάνουν ό,τι θέλουν. Και γι’ αυτό μου αρέσει η δημοκρατία. Έχουν λοιπόν και το δικαίωμα να αυτοκτονούν και ο ελληνικός λαός έχει αυτοκτονήσει πολλές φορές στην ιστορία διά των εκλογών, δεν είναι η πρώτη φορά που θα αυτοκτονήσει τώρα, αν πέσει η κυβέρνηση και ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ. Διότι θα μπει η χώρα σε μια παρατεταμένη αστάθεια και από εκεί που φεύγαμε από το Μνημόνιο, θα ξαναγυρίσουμε στο Μνημόνιο».
Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο της ανόδου του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία και στο πώς θα πορευτεί ο Αλ. Τσίπρας, ο Αδ. Γεωργιάδης προέβλεψε:
«Πιστεύω ότι ο Τσίπρας, αν δεν πάει να υλοποιήσει αυτά που είπε στη ΔΕΘ, σε έξι μήνες δεν θα μπορεί να πάει στο σπίτι του. Διότι ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να ανεχθεί νέα κοροϊδία τύπου “λεφτά υπάρχουν” ποτέ ξανά. Αν γίνουν εκλογές. Γιατί οι εκλογές θα γίνουν τον Ιούνιο του 2016. Αλλά αν πέσει η κυβέρνηση, θα έχουμε εκλογές. Θέλω να πω κάτι: η εικόνα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι νικητής, είναι ψευδής. Για τις δημοσκοπήσεις το λέω. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πουθενά αυξημένα ποσοστά, αλλά στην καλύτερη γι’ αυτόν δημοσκόπηση, αυτή του κ. Κούλογλου, είναι δύο μονάδες κάτω. Πράγμα το οποίο σημαίνει πως αν η ΝΔ κάνει σωστά τη δουλειά της κι αν όλοι οι βουλευτές της ΝΔσυμπαρασταθούν σωστά στον Σαμαρά και κάνουν αυτό που πρέπει για τη μάχη που πρέπει να δοθεί, το αποτέλεσμα που βλέπετε στις δημοσκοπήσεις είναι πλήρως αναστρέψιμο. Όταν ο λαός βλέπει ότι ρίχνουν μια εκλεγμένη κυβέρνηση, αυτό λειτουργεί υπέρ της κυβέρνησης. Το πιστεύω αυτό, ειλικρινά. Και αν η Βουλή αυτή δει ότι η κυβέρνηση διώχνει την τρόικα, οι βουλευτές της αντιπολίτευσης θα σκεφτούν πάρα πολύ σοβαρά, εκείνη την ώρα που φεύγουμε από τον εφιάλτη που μπήκαμε το 2010, να ψηφίσουν χάριν της αστάθειας που θα μας ξαναφέρει σ’ αυτό από το οποίο πηγαίναμε να ξεφύγουμε. Όλοι αυτοί οι αντιμνημονιακοί βουλευτές, όλα αυτά τα χρόνια, χτίζουν καριέρα πάνω στις δικές μας πλάτες. Ξέρετε τι λένε; “Αφήστε αυτά τα μουλάρια, να ψηφίσουν για να σωθούν οι τράπεζες και θα το παίζουμε εμείς επαναστάτες απ’ έξω”. Αλλά εισπράττουν τα ωραία τους λεφτά, την αποζημίωση, με τα λεφτά του Μνημονίου».
«Λένε του κόσμου τις παλαβομάρες»
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ μάλιστα συνέχισε την επίθεση κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας ότι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ «λένε του κόσμου τις παλαβομάρες».
«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να ξεφύγει από τον εαυτό του» τόνισε ο Αδ. Γεωργιάδης και συνέχισε: «Λένε του κόσμου τις παλαβομάρες και θέλουν να γίνουν υπουργοί και πρωθυπουργοί και να έχουν υπευθυνότητα; Μα, τα λένε σοβαρά αυτά τώρα; Αν η δική μου στάση υποτίθεται ότι είναι αντιπατριωτική και βγαίνει κάποιος να πει ότι θα βγάλει τα λεφτά του έξω – που εγώ δεν το είπα – αυτοί τότε που έχουν τα λεφτά τους έξω, τι είναι; Ο Σταθάκης τα έχει στη BlackRock. Ο Τσακαλώτος στη BlackRock. Η Βαλαβάνη στο Λονδίνο. Ο Παπαδημούλης στις Βρυξέλλες. Δεν κατάλαβα; Και μιλάμε για εκατομμύρια, όχι για 100 ή 200 χιλιάδες! Πάει ο Σταθάκης στο ΔΝΤ. Και καλά κάνει ο άνθρωπος, το ξεκαθαρίζω. Αλλά για να μην τον βρίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ που ξαφνικά πηγαίνει ο δικός τους άνθρωπος στα κοράκια, στα αρπακτικά και τους τοκογλύφους ή τους δοσίλογους, τους γερμανοτσολιάδες και τους προδότες, λένε ότι πάει ιδιωτικά. Ο υπεύθυνος οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ πάει, λέει, ιδιωτικά, για να μη φωνάξει ο Λαφαζάνης, ο Στρατούλης και δεν ξέρω ποιος άλλος. Ε, κοροϊδευόμαστε τώρα; Και μετά σας φταίει η δική μου δήλωση;»

Τα σχόλια είναι κλειστά.