Ειδησεογραφικό site

Γεωργιάδης:Με πίεσε ο Σαμαράς να αναλάβω κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος-Ο Δαραβίγκας είχε τα προσόντα

55

Υπερασπίστηκε την επιλογή του να διορίσει τον Γ. Δαραβίγκα στο ΔΣ του ΟΚΑΝΑ, ο Αδ. Γεωργιάδης τονίζοντας ότι ο πρωθυπουργός του ζήτησε «με ένταση» να αναλάβει κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και έτσι δεν του έδωσε το δικαίωμα να αρνηθεί.

Να υπερασπιστεί την επιλογή του, να διορίσει τον Γ.Δαραβίγκα στο ΔΣ του ΟΚΑΝΑ, και να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την άμεση ακύρωση της τοποθέτησης αυτής με εντολή του πρωθυπουργού, επιχείρησε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Σε παρέμβασή του στο Mega, το πρωί της Παρασκευή, ο τέως υπουργός Υγείας τόνισε ότι ο Γ.Δαραβίγκας έχει τα τυπικά προσόντα για τη θέση, η οποία -όπως τόνισε- είναι τιμητική και άνευ μισθού.

«Ήταν επί έτη σύμβουλος για θέματα ναρκωτικών και έχει πολύ μεγάλη σχέση με το ζήτημα. Πληροί τις τυπικές προϋποθέσεις. Το εάν δεν σας αρέσει η φάτσα του είναι άλλο καπέλο.

»Είναι μια τυπική θέση, μια θέση επί τιμή, άμισθη. Θα πήγαινε σε συνεδριάσεις, αν έλειπε ο πρόεδρος του ΔΣ του ΟΚΑΝΑ» ανέφερε ο Αδ.Γεωργιάδης.

Σε ό,τι αφορά τις πληροφορίες ότι ο πρωθυπουργός εξοργίστηκε με την τοποθέτηση του Γ.Δαραβίγκα και έδωσε εντολή στον Μ.Βορίδη να ακυρώσει το διορισμό, για να ορίσει άλλον στη θέση (επελέγη ο αναπληρωτής καθηγητής Ψυχιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Ιωάννης Διακογιάννης, που έχει εξειδίκευση στις τοξικοεξαρτήσεις), ο Αδ.Γεωργιάδης σχολίασε: «Είναι δικαίωμα του υπουργού να βάλει όποιον θέλει».

«Ο πρωθυπουργός μου ζήτησε με ένταση να αναλάβω κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος»

Σε ό,τι αφορά την αποδοχή της πρότασης του πρωθυπουργού να αναλάβει καθήκοντα κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, ο Αδωνις Γεωργιάδης τόνισε: «Όταν ο πρωθυπουργός σου ζητάει με ένταση να αναλάβεις μια θέση δεν έχεις δικαίωμα να αρνηθείς».

«Δεν έχεις δικαίωμα να μείνεις έξω από τη μάχη για το καλό της πατρίδας, ανεξαρτήτως πικρίας» σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης, κάνοντας έμμεση μνεία στην απομάκρυνσή του από το υπουργείο Υγείας.

Κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες που ανέφεραν ότι αρχικά (την ημέρα του ανασχηματισμού) αρνήθηκε να αναλάβει κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ (στη θέση της Σοφίας Βούλτεψη που ανέλαβε κυβερνητική εκπρόσωπος), ο τέως υπουργός Υγείας δεν τις διέψευσε.

Ο κ. Γεωργιάδης έκανε λόγο για «ψυχική φόρτιση» λόγω του ανασχηματισμού και σημειώσε ότι είχε μια ειλικρινή συζήτηση με τον πρωθυπουργό.

Τα σχόλια είναι κλειστά.