Ειδησεογραφικό site

Γεροβασίλη: Υπάρχει θέμα με τη σταθερότητα της κυβέρνησης

39

Την επόμενη εβδομάδα θα δρομολογηθούν οι πολιτικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, όπως εκτίμησε η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη, χωρίς να διευκρινίζει ποιες θα είναι αυτές.

«Μετά και τις εκταμιεύσεις που αναμένονται αύριο, προκειμένου να αποπληρώσουμε ως χώρα τα οφειλόμενα. Επομένως, πραγματικά μέχρι αυτή τη στιγμή δεν θα υπάρχει κάποια απάντηση που να είναι αξιόπιστη», υπογράμμισε σε συνέντευξή της στον Σκάι.

Οσον αφορά τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, τόνισε πως υπάρχουν «ορατά θέματα» με τη σταθερότητα της κυβέρνησης και το κατά πόσο είναι σε θέση να εξασφαλίσει την κυβερνητική διαδικασία.

«Υπάρχουν ορατά θέματα , δεν το κρύβουμε. Θέματα τα οποία έχουν να κάνουν και με τη σταθερότητα της κυβέρνησης και κατά πόσο αυτή είναι σε θέση να εξασφαλίσει την περαιτέρω ομαλή κοινοβουλευτική και κυβερνητική διαδικασία βεβαίως, στέρεα εννοώ. Και βεβαίως υπάρχουν και τα θέματα που αφορούν και στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος, τα οποία επίσης είναι γνωστά και ορατά σε όλους και δεν θα κλείσουμε τα μάτια», δήλωσε.

Πάντως, επανέλαβε, πως δεν ήταν στο σχεδιασμό η διενέργεια εκλογών και πως «δεν είχε λόγους να προχωρήσει σε αυτές, μέχρι ενός σημείου βεβαίως, με την έννοια ότι υπάρχουν προτεραιότητες οι οποίες θα πρέπει να εξασφαλιστούν, προκειμένου να μην διαταχθούν οι κυρίαρχοι στόχοι».

Στόχος, όπως ανέφερε είναι η ολοκλήρωση της συμφωνίας, «αυτό ολοκληρώνεται σήμερα-αύριο, μαζί με τις εκταμιεύσεις, όπως είπαμε», ενώ επόμενος στόχος είναι να αποκατασταθεί μια σταθερότητα στην οικονομία.

Τελικός σκοπός της κυβέρνησης, όπως επεσήμανε «να φτάσει στη συζήτηση για το χρέος, για τη βιωσιμότητα ή μη του ελληνικού χρέους, προκειμένου και τα αποτελέσματα της συμφωνίας, αυτή η συμφωνία να είναι εφικτή και να είναι βιώσιμη με όσο το δυνατόν πιο ελαφρείς όρους για τον ελληνικό λαό».

Σχετικά με την παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων είπε πως «αυτή τη συμφωνία δεν την κάναμε εμείς. Έγινε από την προηγούμενη κυβέρνηση, χωρίς πραγματική προσπάθεια ούτως ώστε να βελτιωθούν αυτοί οι όροι. Η διαπραγματευτική μας ομάδα και ο κ. Τσακαλώτος πάλεψε πάρα πολύ για να μπορέσει να πάρει ένα ποσοστό το ελληνικό Δημόσιο σε αυτή τη συμφωνία. Δεν τα κατάφερε, ωστόσο, η συμφωνία ήταν στα προαπαιτούμενα της υπογεγραμμένης συμφωνίας. Αυτή είναι μια συμφωνία η οποία έχει καταλήξει. Εχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός, η διαδικασία. Είμαστε υποχρεωμένοι να την υλοποιήσουμε ως έχει, ως μια από τις εννιά ιδιωτικοποιήσεις».

Σχολιάζοντας την κόντρα του ΣΥΡΙΖΑ με την Αριστερή Πλατφόρμα, δήλωσε: «Δεν υπήρχε ποτέ θέση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία να αφορά επιστροφή στο εθνικό νόμισμα ή το εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επομένως υπήρχε ως μειοψηφική άποψη μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ με τη συμφωνία ότι όσοι ανήκουν σ` αυτό το χώρο, σε αυτό τον συνασπισμό κομμάτων που είχε δημιουργηθεί, προφανώς ακολουθούν τη συνισταμένη, η οποία, όπως σας είπα, εκφράστηκε και στο πρόγραμμα, και προεκλογικά και μετεκλογικά και μέχρι σήμερα, με τον ίδιο τρόπο. Σήμερα, λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ακολουθεί το πρόγραμμά του».

Τέλος παραδέχτηκε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει υποχωρήσεις, τονίζοντας πως «έχει κάνει σοβαρές υποχωρήσεις και όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε ποιο είναι το καλύτερο για τον ελληνικό λαό, τα προτάγματά μας τα ιδεολογικά, έχουμε κάνει υποχωρήσεις», καταλήγοντας: «Αριστερά η οποία δεν προτάσσει το συμφέρον του λαού, αλλά τη δική της επιβίωση με τον α’ ή β’ τρόπο, προφανώς δεν είναι Αριστερά».

Τα σχόλια είναι κλειστά.