Ειδησεογραφικό site

Γεροβασίλη: Κάποιοι παίζουν επικίνδυνα παιχνίδια για να γυρίσουν στην εξουσία

46

«Κάποιοι παίζουν επικίνδυνα παιχνίδια με στόχο την επιστροφή τους στην εξουσία», κατήγγειλε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, αναφερόμενη στην προσπάθεια σύνδεσης του ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία.

Μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ, η εκπρόσωπος της κυβέρνησης υπενθύμισε ότι οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι γνωστές και δεν πρόκειται να «απολογηθούμε γι’ αυτές», ενώ σημείωσε ότι ο κ. Λάμπρου, ο οποίος στοχοποιήθηκε από τα μέσα ενημέρωσης, έχει δώσει έναν αγώνα υπέρ των φυλακισμένων και προφανώς, έχει συνομιλήσει μαζί τους. «Αυτό, βεβαίως, δεν μπορεί να ποινικοποιείται και δεν μπορεί να περιγράφεται ως σχέση με την τρομοκρατία» έσπευσε να διευκρινίσει.

Η κ. Γεροβασίλη υποστήριξε ότι ορισμένοι κύκλοι, που επιθυμούν την επιστροφή τους στην εξουσία, προσπαθούν να πλήξουν την κυβέρνηση σε μία τόσο ιδιαίτερη στιγμή για τη χώρα, όπου διεξάγεται μία κρίσιμη διαπραγμάτευση.

«Η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύεται προκειμένου να εισάγει νομοσχέδια. Δεν πιέζεται, δεν εκβιάζεται» διαβεβαίωσε, και κατήγγειλε το Mega για προπαγάνδα και λογοκρισία.

Όσον αφορά στο ζήτημα των κόκκινων δανείων, διαμήνυσε ότι η κυβέρνηση δίνει μία πολύ μεγάλη μάχη για την προστασία της α’ κατοικίας, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι βρισκόμαστε κοντά σε μία λύση. Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι η λύση βρίσκεται κοντά στην ελληνική πρόταση, γεγονός που συνιστά απόρροια πολιτικών παρεμβάσεων, οι οποίες αποτυπώθηκαν και στις συνομιλίες του Πρωθυπουργού.

Σχετικά με τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, η κ. Γεροβασίλη δεσμεύτηκε ότι το ζήτημα θα έχει κλείσει έως την Δευτέρα, ημέρα συνεδρίασης του EuroWorking Group, ενώ όσον αφορά τις 100 δόσεις, εξήγησε ότι το μέτρο θα συνεχιστεί όπως ήταν.

Εν όψει και της αυριανής κινητοποίησης, η κ. Γεροβασίλη σχολίασε ότι «απεργία υπέρ των δικαιωμάτων των εργαζομένων, είναι θεμιτό και η δύναμη του ελληνικού λαού είναι και η διαπραγματευτική προσπάθεια της χώρας και της κυβέρνησης».

Τα σχόλια είναι κλειστά.