Ειδησεογραφικό site

Γερμανός «εγκέφαλος» της Goldman Sachs λέει «ναι» στο κούρεμα χρέους

52

Ανοιχτός στο ενδεχόμενο ενός ακόμη «κουρέματος» του ελληνικού χρέους εμφανίζεται, μιλώντας στην αυστριακή εφημερίδα Die Presse, ο Γερμανός οικονομολόγος Ντιρκ Σουμάχερ, που είναι εκ των κορυφαίων στελεχών της Goldman Sachs.

Παρατηρώντας ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ δύσκολη κατάσταση, ο Γερμανός οικονομολόγος σχολιάζει ότι «ίσως» πρέπει να γίνει ακόμη μία διαγραφή χρέους.

Και εξηγεί: «Χρειάζονται σίγουρα εξαιρετικά μεγάλες προσπάθειες, για να βρει η χώρα και πάλι την πορεία της, αλλά η ίδια δεν έχει άμεσα ανάγκη τεράστιας αναχρηματοδότησης».

Προσθέτει, δε, ότι, εάν η Ελλάδα αναπτυσσόταν με υψηλό ρυθμό τα επόμενα χρόνια, θα μπορούσε μάλιστα να σταθεροποιηθεί το ύψος του χρέους.

Σε σχέση με μια ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, ο Ντιρκ Σούμαχερ παρατηρεί πως αυτή θα συνδεόταν με πολλούς κινδύνους για όλους τους εμπλεκόμενους και τονίζει πως, εάν η Ελλάδα κάνει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, θα είναι καλύτερα να παραμείνει στο ευρώ.

Κατά την άποψή του, με μια έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ υπάρχει κίνδυνος να αυξηθούν τα επιτόκια για τις άλλες χώρες της Νότιας Ευρώπης, διότι θα έχει δημιουργηθεί ένα προηγούμενο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.