Ειδησεογραφικό site

Γερμανοί επιχειρηματίες σε Μέρκελ: Κράτα σκληρή στάση απέναντι στην Ελλάδα!

42

«Κράτα σκληρή στάση απέναντι στην Ελλάδα», διαμηνύουν Γερμανοί επιχειρηματίες στην Άνγκελα Μέρκελ.

Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Bild, η αφρόκρεμα του επιχειρηματικού κόσμου της Γερμανίας καλεί την καγκελάριο να ακολουθήσει σκληρή γραμμή απέναντι στην Ελλάδα κατά τη σημερινή Σύνοδο Κορυφής των χωρών της Ευρωζώνης, υποστηρίζοντας χαρακτηριστικά ότι, μόνο αν η Αθήνα υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις, θα παραμείνει η χώρα στο ευρώ.

«Η Ελλάδα πρέπει να δείξει αποτέλεσμα σήμερα. Μόνο τότε θα μπορέσει να αποτρέψει τη χρεοκοπία της και να παραμείνει στην Ευρωζώνη κι αυτός πρέπει να είναι ο κοινός στόχος», υποστηρίζει στην εφημερίδα Bild, o Ίνγκο Κράμερ, επικεφαλής της ένωσης εργοδοτών BDA.

«Οι χώρες δεν μπορούν να παραμένουν στην οικονομική και νομισματική ένωση με κάθε κόστος», επισημαίνει, από την πλευρά του ο Ούλριχ Γκρίλο, πρόεδρος της γερμανικής ένωσης βιομηχανιών BDI. Υιοθετώντας πιο σκληρή γλώσσα, ο Έρικ Σβάιτσερ, πρόεδρος του γερμανικού εμπορικού επιμελητηρίου DIHK τονίζει ότι, οι κανόνες της Ευρώπης για τη σταθερότητα δεν θα πρέπει να γίνονται πιο ήπιοι ή να παρερμηνεύονται.«Η παραμονή στο ευρώ εξαρτάται από το κατά πόσο η ελληνική κυβέρνηση θα προχωρήσει σε μία αξιόπιστη δέσμευση προς ένα δρόμο μεταρρυθμίσεων και ελπιδοφόρων προτάσεων», προσθέτει.

Τα σχόλια είναι κλειστά.