Ειδησεογραφικό site

Γερμανικός Τύπος: Η Αθήνα θέλει έκτακτη Σύνοδο Κορυφής υπό τη Μέρκελ – Κρίσιμη εβδομάδα

27

Οι Έλληνες θέλουν μία έκτακτη Σύνοδο Κορυφής υπό την Άνγκελα Μέρκελ, αναφέρει ο γερμανικός Τύπος σχολιάζοντας ότι υπάρχει αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και πιστωτών.

Η αποχώρηση της ελληνικής αποστολής από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων ήταν στρατηγικός ελιγμός ή μήπως ο προθάλαμος ενός Grexit; αναρωτιούνται Γερμανοί αρθρογράφοι οι οποίοι υποστηρίζουν πως η ελληνική κυβέρνηση επιθυμεί αυτή τη δύσκολή χρονική στιγμή την ανάληψη ενεργού ρόλου από την πλευρά της Γερμανίδας καγκελαρίου στο θέμα των διαπραγματεύσεων προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία με τους δανειστές. Ο χρόνος τρέχει και είναι περισσότερο ορατό παρά ποτέ το ενδεχόμενο ενός Grexit, τονίζουν τα δημοσιεύματα.

Την ίδια ώρα, το γερμανικό ειδησεογραφικό δίκτυο «N-TV» κάνει λόγο για » καυγά» ανάμεσα στην Αθήνα και στους πιστωτές της υποστηρίζοντας ότι οι Βρυξέλλες έδειξαν «κίτρινη κάρτα» στην Ελλάδα.

Η εβδομάδα που διανύουμε, υπογραμμίζει ο γερμανικός Τύπος, είναι κρίσιμη για την Αθήνα αφού θα καθορίσει αν θα οδηγηθεί η χώρα σε Grexit. Οι συνομιλίες, πάντως, θα συνεχιστούν στο πλαίσιο του Eurogroup, την Πέμπτη στο Λουξεμβούργο όπου αναμένεται η προγραμματισμένη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

Ο Γιούνκερ παραμένει πεπεισμένος ότι η λύση μπορεί ακόμα να βρεθεί πριν από το τέλος του μήνα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε ουσιαστικά τελεσίγραφο στην ελληνική πλευρά για να καταλήξει σε μια συμφωνία μέχρι το επόμενο Eurogroup της 18ης Ιουνίου που θα λάβει χώρα στο Λουξεμβούργο, παρόλο που πηγές από τις Βρυξέλλες υποστηρίζουν πως στην επόμενη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης θα συζητηθεί κυρίως η εκλογή του επόμενου επικεφαλής του Eurogroup.

Τα σχόλια είναι κλειστά.