Ειδησεογραφικό site

Γεννηματά για Τσίπρα: Κάνει κουρελόχαρτο το Σύνταγμα και δραπετεύει

53

 

Επίθεση προς τον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, μετά την άρνησή του να συμμετάσχει σε Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών αλλά και την απόφασή του να προκήρυξη πρόωρες εκλογές.

«Ο Αλέξης Τσίπρας κάνει κουρελόχαρτο το Σύνταγμα για να μην προλάβει να φτάσει ο λογαριασμός των 14 δισεκ. ευρώ στο λαό και για να μην συνειδητοποιήσει τι έχει υπογράψει και πόσο έχει αποτύχει η διαπραγμάτευσή του», είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Παράλληλα, τον κατηγόρησε «πως δραπετεύει» από τα προβλήματα που ο ίδιος δημιούργησε.

«Ομολόγησε την αποτυχία του την αδυναμία του να αντιμετωπίσει τα προβλήματα. Δραπετεύει… Όποτε χρειάζεται να δράσει επιλέγει την απόδραση» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Γεννηματά. «Έχει καταρρεύσει κτίριο, μέσα βρίσκονται εγκλωβισμένοι άνθρωποι, έχουν πάει δήμαρχος και δημοτικοί σύμβουλοι, βγάζουν τα πρώτα μπάζα, και όταν είναι να βγάλουν τους ανθρώπους ο δήμαρχος λέει «στοπ δεν ελέγχω απόλυτα το δημοτικό μου συμβούλιο», τόνισε η κ. Γεννηματά.

Οσον αφορά τη διαπραγμάτευση, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, υπογράμμισε πως το κόμμα της διαφωνεί με το αποτέλεσμα, «αλλά η χώρα ήρθε αντιμέτωπη με την άτακτη χρεοκοπία».

«Το μάρμαρο της διαπραγμάτευσης το πληρώνει κάθε ένας από μας. Πώς καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει σταθερότητα και δεν μπορεί να προκύψει κυβέρνηση από την υπάρχουσα βουλή;» διερωτήθηκε και συμπλήρωσε: «Λόγω της δικής του άρνησης δεν μπορεί να προκύψει κυβέρνηση. Φοβάται τις ευθύνες του, οποίος δεν θέλει να ζυμώσει δέκα μέρες κοσκινίζει».

Ερωτηθείσα για τη σύγκλιση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών επεσήμανε πως «έχουμε πει ότι πρέπει να τηρηθεί το Σύνταγμα απαρέγκλιτα» και κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι «κάνει κουρελόχαρτο το Σύνταγμα για να μην φτάσει στον άνεργο ο λογαριασμός των μέτρων».

Σχετικά με το ΠΑΣΟΚ είπε πως «εμείς ζητάμε δεσμευτική προγραμματική συμφωνία».

Οσον αφορά τη συνεργασία με τον Γιώργο Παπανδρέου δήλωσε ότι «δεν έχει σημασία να κάνει συνεννοήσεις σε επίπεδο κορυφής αν αυτό δεν έχει ανταπόκριση από τη βάση. Δημιουργήθηκε αυτή η ανάγκη από τη βάση και υπήρξε μια πρώτη θετική αντίδραση και τώρα γίνονται συνεννοήσεις». Μάλιστα, ανακοίνωσε, δε, ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα φανεί αν θα υπάρξει τελική συμφωνία. Διευκρίνισε ότι δεν θα υπάρξει νέος φορέας αφού δεν υπάρχει αρκετός χρόνος για να συμβεί αυτό προσθέτοντας ότι «μιλάμε για προεκλογικη συμπόρευση».

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.