Ειδησεογραφικό site

Γεννηματά: Απόφαση Τσίπρα το «λουκέτο» στις τράπεζες

44

Έμειναν λίγα εικοσιτετράωρα πριν από τη στιγμή που οι Ελληνίδες και οι Έλληνες θα κληθούν να πάρουν μια από τις πιο κρίσιμες αποφάσεις στη νεότερη ιστορία της χώρας, τόνισε η κυρία Φώφη Γεννηματά μιλώντας σε εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ σήμερα. Έστειλε το μήνυμα, επίσης, στην κυβέρνηση να τελειώσει τα παιχνίδια με την πατρίδα.

Υπογράμμισε ότι «ο Πρωθυπουργός ακόμη και αυτή τη στιγμή, εμμένει στο δρόμο του διχασμού με κάθε μέσο, με κάθε τρόπο, με ψέματα. Προσπαθεί  να κάνει το άσπρο, μαύρο. Δήθεν οι άλλοι έκλεισαν τις Τράπεζες. Ψέματα! Με δική του απόφαση έβαλε λουκέτο στις Τράπεζες. Οδήγησε τους συνταξιούχους στις ουρές».

Παράλληλα, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπενθύμισε τι έλεγε ο Αλέξης Τσίπρας το 2011:

Για το δημοψήφισμα:

Αν επιχειρήσει ο πρωθυπουργός να διενεργήσει δημοψήφισμα και να θέσει στον λαό το δίλημμα ευρώ και μέτρα ή έξοδος, τότε η κατάρρευση της οικονομίας και η πτώχευση της χώρας θα έρθει πολύ πριν την κάλπη. Αυτό δεν θα είναι δημοψήφισμα, θα είναι μια επικίνδυνη ζαριά για την χώρα μας.

Για το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης:

Αλέξης Τσίπρας (Ιανουάριος 2015)

«Κανένα δημοψήφισμα, κανένα δίλημμα, να τελειώνουμε με αυτά: το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης είναι επαρκώς κοστολογημένο ώστε με δικούς μας πόρους μπορούμε να χρηματοδοτήσουμε το απαιτούμενο κόστος»

Για τη ρευστότητα:

Αλέξης Τσίπρας (Μάρτιος 2015)

«Είναι μία όμορφη μέρα και θα περπατήσουμε στον ήλιο… Δεν υπάρχει κανένας φόβος για τη ρευστότητα»

“Δυνάμωσαν με τα ψέματα, κυβέρνησαν με τα ψέματα, βουλιάζουν μέσα στα ψέματα. Παραπλανούν τον λαό για να τον κάνουν συνένοχο στην χρεοκοπία. Γιατί αυτό το ΟΧΙ σημαίνει χρεοκοπία και έξοδο από την Ευρώπη και το ευρώ”, τόνισε η κ. Γεννηματά και πρόσθεσε ότι “δεν μπορεί να δώσει καμία εγγύηση για μισθούς, συντάξεις, καταθέσεις, όταν οι Τράπεζες κλείνουν, οι συντάξεις δεν καταβάλλονται, η οικονομία βουλιάζει και η ανεργία φουντώνει.  Η δήθεν «περήφανη» αλλά αλλοπρόσαλλη και επικίνδυνη διαπραγμάτευση των κ.κ. Τσίπρα, Βαρουφάκη, Καμμένου και όλων των Υπουργών, έφερε τη χώρα σε μια αληθινή τραγωδία”.

Ο κ. Τσίπρας αρνείται δήθεν το μνημόνιο, την ίδια ώρα που ζητά να υπογράψει νέο με επαχθέστερους όρους για όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, για όλες τις γενιές και κυρίως τους νέους ανθρώπους. Έχει καταστήσει την Ελλάδα αδύναμη, απομονωμένη και ευάλωτη”.

“Ο κ. Τσίπρας και η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ στιγματίζονται ιστορικά ως ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση της χρεοκοπίας. Το  ΠΑΣΟΚ, τα στελέχη και οι φίλοι του,  οι δημοκρατικοί πολίτες, κάθε προοδευτικός άνθρωπος, στέλνουμε απόψε όλοι ΜΑΖΙ το καθαρό, μήνυμα”, δήλωσε η κυρια Γεννηματά.

Σημείωσε, μάλιστα, ότι είναι η πρώτη φορά  από την άνοιξη του 2010, που η Ελλάδα δεν έχει την προστασία και τη χρηματοδότηση του μηχανισμού στήριξης ενώ παραμένει πιο μακριά από ποτέ από τις αγορές.

Με μηδενική ρευστότητα, με οριστική απώλεια πάνω από 12.7 δις ευρώ, που παρακρατήθηκαν οριστικά από τον ESM(10.9 + 1.8) δις, την οικονομία νεκρή, τις τράπεζες κλειστές και ουσιαστικά εκτεθειμένες στο έλεος του ESM και της ΕΚΤ, με μη καταβολή εμπρόθεσμα των οφειλόμενων δόσεων του ΔΝΤ για τις  οποίες μάλιστα είχε ήδη δοθεί παράταση.

“Είναι μια κατάσταση τραγική με ολέθριες επιπτώσεις για την Ελλάδα τις επόμενες δεκαετίες αν ο ΕSΜ, η ΕΚΤ, το ΔΝΤ κάνουν αυστηρή και τυπική εφαρμογή όλων των προβλεπόμενων δικαιωμάτων τους. Υπό αυτές τις ιστορικά τραγικές για τη πατρίδα συνθήκες, το μήνυμα μας  απόψε απευθύνεται στον Πρωθυπουργό και τη κυβέρνηση του” και του αναφέρει: Τέρμα τα παιγνίδια με την πατρίδα μας.

Λέμε “ναι”, όπως καταλήγει η κυρία Γεννηματά, για την Ελλάδα μας  “που θέλουμε να την δούμε ξανά δυνατή, ξανά φωτεινή, ξανά ενωμένη, ξανά περήφανη”.

Τα σχόλια είναι κλειστά.