Ειδησεογραφικό site

Γεννηματά: Απόπειρα εμπαιγμού και παράκαμψη της Βουλής επιχείρησε ο Τσίπρας

62

Ο Τσίπρας επιχείρησε εμπαιγμούς, σπέκουλα και παράκαμψη της Βουλής σήμερα, δήλωσε μετά το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά. Αν ο κύριος Τσίπρας δεν μπορεί να χειριστεί το Ασφαλιστικό ας το πει, είναι άλλης τάξεως ζήτημα αυτό, πρόσθεσε και επισήμανε ότι η παράταξή της έχει καταθέσει προτάσεις και πρέπει για το θέμα αυτό να αποφασίσει η Βουλή.

Η χώρα έχει ανάγκη διάλογο και συνεννόηση που απαιτεί σοβαρότητα, ειλικρίνεια και αξιοπιστία, τόνισε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, επισημαίνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ «δεν δίστασε, ούτε κρύφτηκε από τις ευθύνες του όταν έπρεπε».

Τα επικοινωνιακά κόλπα δεν δίνουν λύσεις, αλλά αποτελούν εμπαιγμό του λαού, δήλωσε η κυρία Γεννηματά και συμπλήρωσε πως οι προτάσεις Τσίπρα παρακάμπτουν τη Βουλή και δεν έγιναν δεκτές.

Αναλυτικά, όσον αφορά στο προσφυγικό, η κυρία Γεννηματά δήλωσε πως συμφωνήθηκε το πλαίσιο, για την Συνταγματική Αναθεώρηση πως χρειάζεται να γίνει και θα πρέπει η κυβέρνηση να ξεκινήσει τις διαδικασίες, ενώ επανέλαβε πως το ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι πρέπει να αλλάξει ο εκλογικός νόμος.

Το Ασφαλιστικό δεν συζητήθηκε καθόλου επί της ουσίας, και γι’ αυτό δεν θα μπορούσε να υπάρχει κοινή ανακοίνωση, τόνισε η κυρία Γεννηματά που πρόσθεσε πως «εχουμε καταθέσει τις προτάσεις μας, αν ο κύριος Τσίπρας δεν μπορεί να το χειριστεί, ας το πει, είναι άλλης τάξεως ζήτημα».

Εμείς δεν ψηφίζουμε μείωση συντάξεων, θα συζητηθεί στη Βουλή, «όσοι επιδιώκουν σπέκουλα ας δουλέψουν για να εξασφαλίσουν ότι δεν θα υπάρξει μείωση», κατέληξε η κυρία Γεννηματά.

Τα σχόλια είναι κλειστά.