Ειδησεογραφικό site

«Γενικό προσκλητήριο» από τη Φώφη Γεννηματά στη βάση του ΠΑΣΟΚ

42

«Γενικό προσκλητήριο» στη βάση του ΠΑΣΟΚ, που σήμερα έχει κάνει διαφορετικές πολιτικές επιλογές, προτίθεται να απευθύνει η Φώφη Γεννηματά αν εκλεγεί στην προεδρία του κόμματος.

Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Αγορά», η πρώην υπουργός αντιτίθεται στα σενάρια περί αλλαγής ή μετεξέλιξης του κόμματος, επιμένοντας πως «πρέπει να μείνει ζωντανό».

Όπως λέει, σε περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, θα απευθύνει προσκλητήριο «στην πολιτική και κοινωνική βάση της παράταξης που είναι διάσπαρτη και έχει «μεταναστεύσει» εκλογικά σε άλλους χώρους.(…) Επιθυμία μου και επιθυμία όλων όσων ενδιαφέρονται γι’ αυτόν το χώρο είναι η επανασύνδεση και η επανένωση της κεντροαριστεράς».

Απαντώντας σε προτάσεις συντρόφων της για μετασχηματισμό του ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζει ότι «τo ΠΑΣΟΚ πρέπει να μείνει ζωντανό, να αλλάξει, να ανανεωθεί και να λειτουργήσει ως καταλύτης για την ανασύνταξη του χώρου της σοσιαλδημοκρατίας στην πατρίδα μας. Το εγχείρημα αυτό δεν μπορεί να γίνει ούτε με λογικές συγκεκαλυμμένης αυτοδιάλυσης του ΠΑΣΟΚ, ούτε με κουτοπονηριές αναπαλαίωσης ενός κλειστού κόμματος, που, υπό το πρόσχημα της μετεξέλιξης, θα αναζητεί, απλώς, την ευκαιριακή διεύρυνσή του».

Επισημαίνει δε ότι «δεν υπάρχει πολιτική βάση» για συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Διότι, όπως λέει, «αυτό που αποτυπώνεται σε κάθε κυβερνητική και κοινοβουλευτική πρωτοβουλία είναι μια ιδεοληπτική, παρωχημένη, δήθεν αριστερή αντίληψη. Είναι στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση με τις ιστορικά και εθνικά επιβεβλημένες αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του κράτους και της οικονομίας, αναπαράγοντας την αντίληψη και τις δομές της Ελλάδας που χρεοκόπησε».

Σε ό,τι αφορά τη στάση του ΠΑΣΟΚ εάν κλείσει η διαπραγμάτευση, σημειώνει ότι «το περιεχόμενο της συμφωνίας και το πλαίσιο που θα διαμορφώνει για τη χώρα θα κρίνει τη στάση μας. …Ο πρωθυπουργός οφείλει να ενημερώσει άμεσα τη Βουλή και να διαμορφωθεί έστω και τώρα ένα εθνικό πλαίσιο για οριστική συμφωνία με τους εταίρους».

Τα σχόλια είναι κλειστά.