Ειδησεογραφικό site

Γαλάζιος δείπνος κορυφής υπό τη Γιαννάκου – Στο μενού η επόμενη μέρα της ΝΔ

35

Την ώρα που ο Αντώνης Σαμαράς μετέβαινε στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, γαλάζια κορυφαία στελέχη ανταποκρίθηκαν σε πρόσκληση της Μ. Γιαννάκου για δείπνο με θέμα συζήτησης τα εσωκομματικά ζητήματα της ΝΔ.

Την ώρα που ο κ. Αντώνης Σαμαράς προσγειωνόταν στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών προκειμένου να μετάσχει, σήμερα, στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στην Αθήνα, τα κορυφαία στελέχη της Ν.Δ. ανταποκρίνονταν στην πρόσκληση της κ. Μαριέττας Γιαννάκου, μετατρέποντας την «Αθηναΐδα», όπου παρατέθηκε το δείπνο, σε θέατρο εσωκομματικών ζυμώσεων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή, στην πρόσκληση της πρώην ευρωβουλευτού και υπουργού της ΝΔ ανταποκρίθηκαν οι Ν. Δένδιας, Κυρ. Μητσοτάκης, Ντόρα Μπακογιάννη, Όλγα Κεφαλογιάννη, Ευρ. Στυλιανίδης, Μιλτ. Βαρβιτσιώτης, Νικ. Κακλαμάνης, Κ. Χατζηδάκης, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σ. Ιωαννίδης, οι Απ. Τζιτζικώστας και Γ. Παπανικολάου αλλά και οι Ευ. Αντώναρος και Αρ. Σπηλιωτόπουλος.

Πρόκειται, δηλαδή, για μία ομάδα που έχει σαφή «καραμανλικά» ή κεντροδεξιά χαρακτηριστικά, γεγονός που εξηγεί την μη πρόσκληση του πιο «δεξιού» Μάκη Βορίδη, που πάντως θεωρείται εκ των «νεο-βαρόνων» του κόμματος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας, στο ίδιο δείπνο προσεκλήθη και ο τέως Πρόεδρος της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκης, ο οποίος ωστόσο απέφυγε να παραστεί στον εσωκομματικό δείπνο, ειδικά σε μία περίοδο που η πορεία της χώρας ως προς τη διαπραγμάτευση με την τρόικα για το μνημόνιο παραμένει άγνωστη.

Κοινός τόπος στη συζήτηση η ανάγκη να αναζητηθούν τα αίτια της εκλογικής ήττας, να επαναβεβαιωθεί η παραμονή της ΝΔ στο χώρο του κέντρου και της μετριοπάθειας και, βεβαίως, να αναζητηθεί η… επόμενη ημέρα στην ηγεσία, προφανώς σε άμεση συνάρτηση και με τις εξελίξεις στο εθνικό μέτωπο με τους πιστωτές.

Τα σχόλια είναι κλειστά.