Ειδησεογραφικό site

Βόμβα Φίλη: Θα νομοθετήσουμε μονομερώς για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις

26

Την πρόθεση της κυβέρνησης να νομοθετήσει μονομερώς την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων διεμήνυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στο Mega.

Κληθείς να σχολιάσει την επιστολή 22 βουλευτών του κόμματος προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με την οποία ζητούν την άμεση κατάθεση στη Βουλή του νομοσχεδίου για τα εργασιακά και το «φρένο» στις μειώσεις συντάξεων ο κ. Φίλης ανέφερε ότι είναι «άνευ αντικειμένου διότι η κυβέρνηση προχωρά στη νομοθέτηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων».

«Δεν είναι κανένα ρήγμα. Είναι μια θετική, θα έλεγα, πίεση. Προχωράμε. Το εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη Βουλή την Παρασκευή. Είναι ο 5ος όρος της διαπραγμάτευσης. Μονομερώς θα νομοθετήσουμε την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στη χώρα μας» τόνισε.

Κόντρα με την Ντ.Μπακογιάννη

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Φίλη η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη είπε: «Για να καταλάβετε σε τι σύγχυση είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βαρουφάκης την 20ή Φεβρουαρίου, σε αυτή τη συμφωνία την οποία υπέγραψε, λέει ρητά μέσα ότι η Ελλάς, η κυβέρνηση δεσμεύεται να μην προβεί σε καμία μονομερή ενέργεια. Λέει ο κ. Φίλης ‘μονομερώς θα υπογράψουμε’».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι «τελείωσε η διαπραγμάτευση, πάει το τετράμηνο… νομοθετήσαμε και για την ακραία φτώχεια εναντίον και για τις 100 δόσεις παρότι μας λέγαν απ΄έξω ο Κοστέλο και οι άλλοι ότι είναι μονομερής ενέργεια».

Τα σχόλια είναι κλειστά.