Ειδησεογραφικό site

«Βόμβα» Βούλτεψη: Δεν αποκλείω συζήτηση για τη συγκρότηση ενός Μεγάλου Συνασπισμού

56


Με μια «συμφωνημένη βάση» μπορεί να γίνει η συζήτηση για τη συγκρότηση ενός Μεγάλου Συνασπισμού, σημειώνει η υφυπουργός Τύπου και κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, σε συνέντευξή της στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Δεν είναι μία παρούσα συζήτηση, είναι μία συζήτηση που θα μπορούσε να γίνει μετά από καιρό, αλλά όχι «πάμε να κυβερνήσουμε μαζί κι ο ένας κοιτά στην Ανατολή κι ο άλλος στη Δύση». Δηλαδή, δεν μπορεί ο ένας να λέει «συνεργάζομαι μόνο με τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ» κι ο άλλος να λέει, «έλα φίλε να συνεργασθούμε»…. Θα υπάρχει μία συμφωνημένη βάση, ένα πλαίσιο, για το πώς θα κινηθεί η χώρα στα θέματα του χρέους, του δανεισμού της, της ανάπτυξης, των ιδιωτικοποιήσεων, εάν θα είναι στην Ευρώπη, εάν δεν θα είναι….Είναι κρίσιμο αυτό» σημειώνει η κ. Βούλτεψη, προσθέτοντας ότι «έτσι όπως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, δεν μπορεί να γίνει τίποτα».

Ερωτηθείσα αν η κυβέρνηση θα κατορθώσει να συγκεντρώσει τον αριθμό των 180 βουλευτών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, η κυβερνητική εκπρόσωπος τονίζει: «Η Ελλάδα από το 2009 έχει οργανώσει τέσσερις εκλογικές αναμετρήσεις. Πρόκειται για ό,τι πιο γελοίο έχει συμβεί επί του πλανήτη. Δεν υπάρχει χώρα χρεωκοπημένη που να πηγαίνει από εκλογές σε εκλογές. Και λογικό είναι να προσπαθεί να εξασφαλίσει αυτές τις ψήφους, αυτήν την πλειοψηφία η κυβέρνηση, γιατί αυτό το πρόσχημα, «να πέφτει η κυβέρνηση γιατί δε βγάζουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας», ανοικτά κι ωμά, όπως το λένε, εμένα που προκαλεί αηδία».

Για το θέμα της «μικρής ΔΕΗ» και για τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης και των εργαζομένων, η κυβερνητική εκπρόσωπος σημειώνει: «Για τη «μικρή ΔΕΗ», οι συνδικαλιστές έχουν πάρει αυτά που ήθελαν για τους εργαζόμενους, τα υπόλοιπα είναι θέμα της κεντρικής κυβέρνησης. Το να κατεβάζει κάποιος τον διακόπτη σε ένα αγαθό, που δεν είναι δικό του, είναι απαράδεκτο. Δεν μπορούν ούτε να κυβερνήσουν, ούτε να αποφασίσουν αν εμείς ως νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση, εκφράζοντας τη βούληση του ελληνικού λαού θα πάμε σε ιδιωτικοποιήσεις. Στην Ελλάδα δεν ζητάμε να κάνουμε τίποτα παραπάνω από αυτό που κάνουν στην Κούβα αυτή τη στιγμή. Στην Κούβα «έπεσε το κάστρο του Κάστρο», καθώς προσφάτως ψηφίστηκε ομόφωνα ο νέος επενδυτικός νόμος από τη Βουλή, που είχε να συνεδριάσει τέσσερα χρόνια. Ο νόμος αυτός δίνει μεγάλα φορολογικά προνόμια στους ξένους επενδυτές και, όπως είπε ο Ραούλ Κάστρο, η χώρα θέλει έσοδα. Εμείς, λοιπόν, δεν θέλουμε να κάνουμε τίποτα περισσότερο από αυτό που κάνει η Κούβα».

Σχετικά με τη διαπραγμάτευση για το χρέος, η κ. Βούλτεψη σημειώνει: «Μπορούμε να πούμε ότι αυτή η συζήτηση έχει μπει στο τραπέζι. Η ουσιαστική συζήτηση αναμένεται να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί μετά το καλοκαίρι. Προφανώς αυτό θα γίνει, οι εταίροι μας θα κρατήσουν τις δεσμεύσεις τους».

Για το θέμα των διαθεσιμοτήτων και τις ενστάσεις που διατυπώνει το ΠΑΣΟΚ, η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογραμμίζει: «Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί, το ΠΑΣΟΚ δεν το αμφισβητεί αυτό. Από εκεί και πέρα, το κάθε κόμμα στο εσωτερικό του κάνει συζητήσεις, έχει κάθε δικαίωμα. Βέβαια, επειδή συνεργαζόμαστε, δεν σημαίνει ότι συμφωνούμε σε όλα. Μία συγκυρία μας έφερε να κυβερνούμε μαζί τη χώρα. Άρα λοιπόν, έχει δικαίωμα το ΠΑΣΟΚ, κι η ΝΔ και κάθε κόμμα, να λέει τη γνώμη του. Αυτό, όμως, που ισχύει είναι αυτό, που αποφασίζεται σε επίπεδο κυβέρνησης».

Αναφορικά με το αίτημα των ποδοσφαιριστών της Εθνικής Ελλάδος για την εύρεση της έκτασης που χρειάζεται ώστε να κατασκευαστεί το προπονητήριο της Εθνικής ομάδας, η κυβερνητική εκπρόσωπος διαβεβαίωσε ότι θα βρεθεί λύση τόσο για την εθνική ποδοσφαίρου, όσο και για τους άλλους αθλητές, που προπονούνται στον Άγιο Κοσμά. «Θα βρεθεί λύση για να μπορούν να προπονούνται οι αθλητές μας, δεν υπάρχει αμφιβολία, δεν μπορούμε να τους αφήσουμε έτσι. Θα βρεθεί οπωσδήποτε λύση, δεν είμαι αυτή τη στιγμή έτοιμη για να σας πω ποια θα είναι αυτή η λύση, υπάρχει αρμόδιος υπουργός, ο πρωθυπουργός είναι αναφανδόν υπέρ του αθλητισμού, γιατί αποτελούν και παράδειγμα για τους νέους οι αθλητές μας. Θα βρεθεί λύση» τονίζει η κ. Βούλτεψη.

Τέλος σημειώνει: «Τα δημόσια Μέσα Ενημέρωσης είναι πάρα πολύ καλά, αυτό που μπορώ να κάνω είναι να τα ενισχύσω με όποιον τρόπο μπορώ. Φυσικά, θα έχουμε δημόσια τηλεόραση, δεν υπάρχει αμφιβολία γι αυτό. Φυσικά, θα έχουμε το Αθηναϊκο-Μακεδονικό Πρακτορείο, γιατί η λειτουργία του είναι εθνικό θέμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επιλέξει να είναι εκτός της ΝΕΡΙΤ, είναι δικό του θέμα αυτό, δεν τον θεωρώ συνομιλητή μου για τα θέματα της ΝΕΡΙΤ έως ότου επιστρέψει στα τραπέζια επικοινωνίας της δημόσιας τηλεόρασης».

Τα σχόλια είναι κλειστά.