Ειδησεογραφικό site

Βόμβα από S&P: Η Ελλάδα μπορεί να κηρύξει χρεοκοπία ακόμη και αυτή την εβδομάδα

62

150203_INV_SPSettlement

Οι νέες εκτιμήσεις του οίκου Standard & Poor’s δεν είναι και οι πλέον αισιόδοξες για την ελληνική οικονομία. Συγκεκριμένα, αναφέρει πως η Ελλάδα μπορεί να κηρύξει χρεοκοπία έναντι των πληρωμών για το χρέος, ακόμη και αυτή την εβδομάδα.

Ως συνολική αποτίμηση, θεωρεί πως η χώρα βαίνει σε μια φάση βαθιάς ύφεσης και συμπληρώνει πως οι πιθανότητες εξόδου από το ευρώ είναι υψηλότερες από εκείνες της παραμονής.

Όπως αναφέρει ο διεθνής οίκος αξιολόγησης, η έκθεση των χωρών της Ευρωζώνης σε ένα αποκαλούμενο Grexit ανέρχεται στο 3-4% του ΑΕΠ κατά μέσο όρο.
Ωστόσο, τα κόστη εκτείνονται σε μια μεγάλη χρονική περίοδο και ως εκ τούτου δεν θα υπάρξει άμεση επίπτωση στις αξιολογήσεις τους, σημειώνει ο οίκος.

Σύμφωνα με την S&P, μέχρι τώρα οι εκτιμήσεις είναι πως δεν θα υπάρξει άμεση επίπτωση στις αξιολογήσεις των χωρών της νοτιοανατολικής Ευρώπης από την ελληνική κρίση.

Τέλος, ο οίκος αναφέρει ότι η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους θα πρέπει να αποτελέσει αναπόσπαστο κομμάτι της διαπραγμάτευσης, αλλά δεν αποκλείεται να οδηγήσει τη διαπραγμάτευση σε ναυάγιο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.