Ειδησεογραφικό site

Βόλος: Συνελήφθη πρατηριούχος που προμήθευε τους ληστές του Διστόμου

31

Έντονη φημολογία υπήρξε από το απόγευμα ότι η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία συνέλαβε έναν πρατηριούχο υγρών καυσίμων στο Βόλο, διότι φέρεται ότι έκανε λαθρεμπόριο και είχε οικονομικές συναλλαγές με τους καταζητούμενους ληστές που είχαν συλληφθεί στη Χρυσή Ακτή Παναγίας, στις 29 Μαΐου και άλλους καταζητούμενους ποινικούς.

Τον επαγγελματία φαίνεται ότι εντόπισαν οι αστυνομικοί, που συνεχίζουν την προανάκριση, από τον υπολογιστή που βρέθηκε στο κρησφύγετο των ληστών στα Άνω Λεχώνια και ο πρατηριούχος συνελήφθη σήμερα το μεσημέρι και, σύμφωνα με την Αστυνομία, είχε οικονομικές συναλλαγές με τους ληστές.

Αν και δεν έχει γίνει επίσημη ενημέρωση, ο πρατηριούχος εκτιμάται ότι είναι ο προμηθευτής καυσίμων του Δήμου Βόλου, καθώς προ τη λήξη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος, ενημέρωσε ότι «ενημερώθηκα από την Εισαγγελία, ότι υπάρχει ζήτημα με τον προμηθευτή καυσίμων του Δήμου» και τόνισε ότι ίσως αύριο Πέμπτη, χρειαστεί να γίνει έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τα καύσιμα.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με κατοίκων των Άνω Λεχωνίων, οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής, συνεχίζονται στο κρησφύγετο των ληστών, ενώ τονίζουν ότι γίνονται ακόμη και εκσκαφές στο πίσω μέρος του σπιτιού.

Φόβοι για καθυστέρηση στις έρευνες
Σύμφωνα με ανάρτηση του vima.gr, τη διόρθωση ενός δικαστικού «σφάλματος» αναμένει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία προκειμένου να εντοπίσει νέα καταλύματα αλλά και συνεργάτες των «Ενόπλων της Νέας Αγχιάλου», οι οποίοι εντοπίστηκαν προ δέκα ημερών ύστερα από πολυήμερες έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.

Τα στελέχη των διωκτικών αρχών επιθυμούν να δημοσιοποιήσουν τα στοιχεία τριών-τεσσάρων ταυτοτήτων με τα οποία οι συλληφθέντες Γρηγόρης Τσιρώνης και Σπύρος Χριστοδούλου αλλά και ο αυτόχειρας Σπύρος Δραβίλας ενοικίαζαν σπίτια στη Μαγνησία, πιθανόν και στην Αττική και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Στην ενέργεια τους αυτή όμως, όπως υποστηρίζουν, στέκεται «εμπόδιο» η απόφαση των δικαστικών αρχών να ασκήσουν δίωξη κατά των δύο συλληφθέντων όχι για «συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση» αλλά για «σύσταση συμμορίας». Μία δίωξη βεβαίως που σύμφωνα με δικαστικούς λειτουργούς είναι «απόλυτα δικαιολογημένη».

Έτσι ενώ στην πρώτη περίπτωση θα απαιτείτο μόνο μία εισαγγελική απόφαση, στη δεύτερη απαιτείται χρονοβόρος διαδικασία υποβολής ερώτησης στους κατηγορουμένους, αναμονής απάντησης σε 48 ώρες και άλλες δικαστικές πράξεις.

Σύμφωνα με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. «ακόμη και αν αυτός ο κύκλος των ενεργειών έχει αίσιο τέλος, εκτιμούμε ότι θα έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος και τα κρησφύγετα ή οι γιάφκες των ενόπλων που διαφεύγουν τη σύλληψη ελλοχεύει ο κίνδυνος να έχουν αδειάσει. Συνήθως η δημοσιοποίηση τέτοιου είδους φωτογραφιών μάς παρέχει πολύτιμα στοιχεία. Όμως σε αυτή την περίπτωση έχουμε καθυστερήσει σημαντικά και ίσως ο οπλισμός ή άλλα αξιοποιήσιμα στοιχεία έχουν μεταφερθεί».

Παράλληλα οι αξιωματικοί περιμένουν τα επίσημα στοιχεία από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια για την ανάλυση ευρημάτων στα δύο σπίτια στη Μαγνησία, όπου διέμεναν οι ένοπλοι. Και εκεί υπήρξε καθυστέρηση με την αποστολή ορισμένων αντικειμένων στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. στη λεωφόρο Αθηνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχουν σαφείς «ενδείξεις» και ενημερώσεις από έρευνες για την παρουσία στα σπίτια και άλλων ενόπλων από το μεικτό σχήμα ποινικών, αντιεξουσιαστών και αναρχικών «ληστών με τα μαύρα».

Τα σχόλια είναι κλειστά.