Ειδησεογραφικό site

Βρούτσης: Σχεδόν 100.000 νέες θέσεις εργασίας στο 11μηνο

40

Σε εποχική διακύμανση αποδίδει ο Υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης την απώλεια 20.331 θέσεων εργασίας που κατέγραψε το ηλεκτρονικό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» για το μήνα Νοέμβριο, υπενθυμίζοντας ότι τα στοιχεία του  ενδεκαμήνου Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2014 δείχνουν ότι  η αγορά εργασίας σταθεροποιήθηκε και έχει ήδη ξεκινήσει η σταθερή μείωση της ανεργίας.

Αναλυτικότερα το ισοζύγιο προσλήψεων/απολύσεων ήταν αρνητικό – όπως συμβαίνει και τους αντίστοιχους μήνες παρελθόντων ετών – και κυμάνθηκε στα ίδια περίπου επίπεδα με πέρυσι, – 20.331 φέτος έναντι -17.214 το 2013.

Πάντως σε επίπεδο ενδεκαμήνου  οι συνολικές ροές μισθωτής απασχόλησης παρουσιάζουν θετικό πλεόνασμα 99.956  θέσεων εργασίας, αποτελώντας – μαζί το περσινό «υψηλό» των 113.489 θέσεων εργασίας – τις καλύτερες επιδόσεις αντίστοιχων ενδεκαμήνων από το 2001 μέχρι σήμερα.

Η εικόνα της συνολικής βελτίωσης της αγοράς εργασίας και ιδιαίτερα της μισθωτής απασχόλησης αντανακλά και στην πορεία της ανεργίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το ποσοστό ανεργίας συνεχίζει την καθοδική του πορεία και το Σεπτέμβριο του 2014 ήταν σημαντικά μειωμένο κατά 2,3% ποσοστιαίες μονάδες από τον περσινό Σεπτέμβριο του 2013.
Σχολιάζοντας τα νέα στοιχεία  του πληροφοριακού συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» για το μήνα Νοέμβριο, ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννης Βρούτσης δήλωσε τα εξής:

«Η μισθωτή εργασία στην Ελλάδα «ζωντανεύει» ξανά. Επιβεβαιώνεται έτσι, για μια ακόμη φορά ότι – ανεξάρτητα από τις εποχικές διακυμάνσεις – η αγορά εργασίας σταθεροποιήθηκε και έχει ήδη ξεκινήσει η σταθερή μείωση της ανεργίας. Ειδικά σε ό,τι αφορά στους νέους, η βελτίωση είναι ακόμη πιο φανερή και εντυπωσιακή. Το ποσοστό ανεργίας σε αυτή την ιδιαίτερα ευαίσθητη ομάδα για την κοινωνία μας έπεσε το Σεπτέμβριο στο 49,8% μειωμένο κατά 11,6 μονάδες σε σχέση με το υψηλό επίπεδο (61,4%) του Νοεμβρίου 2013.  Η σταθερή βελτίωση  της αγοράς εργασίας είναι μια πραγματικότητα, διαψεύδοντας τις  καταστροφολογικές ρητορείες. Υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα διακόψουμε αυτή τη νέα τροχιά ανάκαμψης της οικονομίας και της χώρας με πειραματισμούς και πολιτικές ακροβασίες.»

Τα σχόλια είναι κλειστά.