Ειδησεογραφικό site

Βρούτσης: Με Σαμαρά κανένας Έλληνας δεν πρέπει να φοβάται για τις καταθέσεις του

45

Η δήλωση του Μανώλη Γλέζου για κατασχέσεις καταθέσεων προκάλεσε σάλο τόσο στην πολιτική σκηνή όσο και στους πολίτες. Τα λεγόμενα του υποψήφιου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν την αντίδραση της κυβέρνησης με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση να εμφανίζεται καθησυχαστικός τονίζοντας ότι:

«Δήμευση καταθέσεων με κυβέρνηση Σαμαρά δεν πρόκειται να γίνει ποτέ. Κανένας Έλληνας δεν πρέπει να φοβάται για τις καταθέσεις του. Η κυβέρνηση αυτή είναι αποφασισμένη να εξυγιάνει την οικονομία. Αν κάποιος πίστευε ότι αυτό έχει βάση, τότε από αύριο θα βλέπαμε δραματικές εξελίξεις στο τραπεζικό σύστημα της χώρας».

Ο κ. Βρούτσης μιλώντας στον ΣΚΑΪ για το θέμα της ανεργίας υπογράμμισε ότι για πρώτη φορά μετά από πεντέμισι χρόνια καταγράφεται επίσημη πτώση της στην Ελλάδα. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, μόνο τον Μάρτιο δημιουργήθηκαν 30 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας. Σημείωσε μάλιστα ότι 2,4 δισ. ευρώ από το προηγούμενο ΕΣΠΑ αναλώθηκαν για την απασχόληση, ενώ διευκρίνισε ότι από το νέο ΕΣΠΑ δεν θα περισσέψει ούτε ένα ευρώ, καθώς θα δοθούν όλα για την ανεργία.

Εξάλλου ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι η μείωση των εργοδοτικών εισφορών θα προσφέρει 30.000 νέες θέσεις εργασίας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.