Ειδησεογραφικό site

Βροντερό «ναι» σε πρόοδο και ανάκαμψη, βροντερό «ναι» στην Κεντροαριστερά της Ελιάς

67

Πολιτική αίσθηση προκάλεσε το άρθρο-παρέμβαση του Καρφιού που κυκλοφορεί σήμερα στα περίπτερα.

Λέμε «ναι» στην πρόοδο, «ναι» στην ανάπτυξη, «ναι» στην Κεντροαριστερά της Ελιάς και του ΠΑΣΟΚ. Αύριο Κυριακή φωνάζουμε «Ναι» στη συντεταγμένη πορεία αντιμετώπισης του χρέους και των ελλειμμάτων, χωρίς ιδεοληπτικούς πειραματισμούς τύπου Αργεντινής. Ψηφίζουμε θετικά για την ευρωπαϊκή Ελλάδα που, παρά τα οδυνηρά μνημονιακά προγράμματα της μονόπλευρης λιτότητας, βγαίνει τώρα στο ξέφωτο. Ας μην αφήσουμε άλλους να καρπωθούν τους κόπους και τις θυσίες μας.

Ολόκληρο το άρθρο:

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΑΓΩΓΙΑΣ

To αποτέλεσμα των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών της περασμένης Κυριακής αποτέλεσε ένα βροντερό «Όχι» στους λαϊκιστές, που ήθελαν να μετατρέψουν τις ψήφους για τους δημάρχους, τους δημοτικούς και τους κοινοτικούς συμβούλους, καθώς και τις ψήφους για τους περιφερειάρχες και τους περιφερειακούς συμβούλους, σε… δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης συνεργασίας, αλλοιώνοντας έτσι το Σύνταγμα, που δεν συνδέει τις κάλπες αυτές με τις εθνικές εκλογές.

Συνιστά ένα ηχηρό «Όχι» κατά της δημαγωγίας, της αποσταθεροποίησης, της πολιτικής ψευτιάς, της ιδεολογικής πονηριάς, της κομματικής αλαζονείας, του τυχοδιωκτισμού, της μεγαλοστομίας και του ταξικού αριστερίστικου μίσους.

Αύριο, Κυριακή, είναι η μέρα του «Ναι». Ψηφίζουμε θετικά για την ευρωπαϊκή Ελλάδα που, παρά τα οδυνηρά μνημονιακά προγράμματα της μονόπλευρης λιτότητας, βγαίνει τώρα στο ξέφωτο. Ψηφίζουμε την Κεντροαριστερά της Ελιάς, η οποία έχει παίξει καταλυτικό ρόλο στην έξοδο από την κρίση. Γιατί με την αυτοθυσία της ως παράταξη που έχει αίσθηση της ιστορικής της προσφοράς, όχι μόνο πήρε σκληρά αλλά αναγκαία μέτρα σωτηρίας, όχι απλώς έβαλε πλάτη στην κυβέρνηση συνεργασίας, αλλά λειτούργησε και ως ηθική λοκομοτίβα για να πάρει μπρος το τρένο της ανάκαμψης και να ξεφύγει η Ελλάδα από το τούνελ της άτακτης χρεοκοπίας.

Λέμε «Ναι», επιλέγοντας την ασφαλή οδό εξόδου από τον γκρεμό, όπου θα μας οδηγούσε μια πολιτική ρήξης με τους δανειστές. Φωνάζουμε «Ναι» στη συντεταγμένη πορεία αντιμετώπισης του χρέους και των ελλειμμάτων, χωρίς ιδεοληπτικούς πειραματισμούς τύπου Αργεντινής. Με την ψήφο υπέρ της Δημοκρατικής Ελιάς ενισχύουμε την πολιτική εγγύησης των κοινωνικών μέτρων υπέρ των αδυνάτων, για τα οποία πάτησαν πόδι οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, ακυρώνοντας απαράδεκτες για σοσιαλιστικό κόμμα κυβερνητικές επιβαρύνσεις σε φτωχά στρώματα, όπως συνέβη με την ανάκληση του ψηφισθέντος 20ευρου για την εισαγωγή στα νοσοκομεία.

Ψηφίζοντας προοδευτική παράταξη ευθύνης ανοίγουμε το δρόμο για μια Συντακτική Συνέλευση όλων των δυνάμεων της σοσιαλιστικής Αριστεράς, της πατριωτικής Κεντροαριστεράς και του εκσυγχρονιστικού ανένδοτου Κέντρου, ώστε να συγκροτηθεί ο ενωτικός σχηματισμός μιας αυριανής συμπαράταξης που θα οριοθετήσει τις σχέσεις της με την αντιδραστική Δεξιά και τη δημαγωγική Αριστερά.

Αύριο ψηφίζουμε τους υποψηφίους που κρατούν κλάδο ελαίας – με τη διττή έννοια: και ως σύμβολο διαλόγου όλων των ηγετικών στελεχών και ως έμβλημα καρποφορίας, καθώς το κοινωνικό μέρισμα που ήδη διανέμεται, είναι καρπός της πολιτικής του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου. Ας μην αφήσουμε άλλους να καρπωθούν τους κόπους και τις θυσίες μας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.