Ειδησεογραφικό site

Βρετανός ιμάμης: «Ευλογία» η τραγωδία στην Μέκκα

34

Μπορεί η τραγωδία στη Μέκκα όταν γερανός κατέπεσε στο Μεγάλο Τέμενος καταπλακώνοντας δεκάδες ανθρώπων με αποτέλεσμα 111 πιστοί να χάσουν τη ζωή τους και 394 να έχουν τραυματιστεί, να συγκλόνισε ολόκληρο τον κόσμο, για κάποιους, όμως, το δυστύχημα ήταν… ευλογία.

Μετά τις απίστευτες δηλώσεις μηχανικού, ο οποίος εργάζεται στην κατασκευαστική εταιρία που επιδιορθώνει το τέμενος, σύμφωνα με τον οποίο το μακελειό «ήταν πράξη του Θεού», ένας Βρετανός ιμάμης κάνει λόγο για «ευλογία».

Όπως αναφέρει ο Independent ο Βρετανός θρησκευτικός ηγέτης Χοτζάτ Ραμζί που διευθύνει το Κέντρο Ισλαμικής Ενημέρωσης της Οξφόρδης υποστηρίζει ότι δεν επρόκειτο για καταστροφή, αλλά για «μία κεκαλυμμένη ευλογία».

Ο Ραμζί εξέφρασε τη θλίψη του για το περιστατικό και έδωσε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες που θρηνούν, ωστόσο, συμπλήρωσε: «Θα ήθελα να συγχαρώ εκείνους τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους επειδή πήγαν κατευθείαν στον Παράδεισο χωρίς καμία ερώτηση».

Πρόσθεσε, μάλιστα, πως «πρόκειται για μεγάλη τιμή από τον Θεό, την οποία όλοι εύχονται, αλλά για πολύ λίγους εκπληρώνεται».

Εξήγησε δε, ότι σύμφωνα με το Κοράνι «δεν υπάρχει καμία άλλη επιβράβευση για τους πιστούς στο μεγάλο προσκύνημα πέρα από τον Παράδεισο».

Την ίδια ώρα, δήλωσε ότι πολλοί πιστοί «εύχονται να πεθάνουν κατά τη διάρκεια του Χατζ (το ετήσιο προσκύνημα στη Μέκκα) και να έχουν την τιμή να ταφούν στην ιερά πόλη της Μέκκα».

Τις δηλώσεις του ιμάμη επιβεβαιώνει ένας Αιγύπτιος πιστός, ο οποίος μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων δήλωσε: «Μακάρι να είχα πεθάνει στο δυστύχημα, καθώς συνέβη σε ιερή ώρα και σε έναν ιερό τόπο».

Όλα αυτά, ενώ οι πιστοί συνεχίζουν να συρρέουν στο σημείο, με αποτέλεσμα οι τοπικοί αξιωματούχοι να εκτιμούν πως περισσότεροι από 900.000 προσκυνητές έχουν ήδη φτάσει στη Σαουδική Αραβία για το Χατζ.

Στο μεταξύ, σε τουριστικό αξιοθέατο έχει μετατραπεί ο γερανός που καταπλάκωσε τους 111 ανθρώπους, καθώς δεν είναι λίγοι όσοι ποζάρουν μπροστά του για μία… αναμνηστική φωτογραφία.

Τα σχόλια είναι κλειστά.