Ειδησεογραφικό site

Βρετανικές νουθεσίες προς Βαρουφάκη να ενεργεί υπεύθυνα – Τι συζήτησε με τον Όζμπορν

30

Σε θερμό κλίμα, σύμφωνα με πληροφορίες, ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι της Δευτέρας η συνάντηση του Γιάννη Βαρουφάκη με τον βρετανό ομόλογό του Τζορτζ Όζμπορν καθώς αναμένεται η αναλυτική ανακοίνωση για το τί συζήτησαν οι δύο υπουργοί.

Σύμφωνα με το Reuters o βρετανός υπουργός κατά την «εποικοδομητική» συνάντηση με τον Έλληνα υπουργό σημείωσε: «Είχαμε μια εποικοδομητική συζήτηση και είναι ξεκάθαρο ότι η διαμάχη ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ευρωζώνη αποτελεί το μεγαλύτερο ρίσκο για την παγκόσμια οικονομία. Κάλεσα τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών να συμπεριφερθεί υπεύθυνα αλλά είναι, επίσης, σημαντικό η Ευρωζώνη να αποκτήσει ένα καλύτερο σχέδιο για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την ανάπτυξη».

Τo Reuters μεταδίδει, επίσης, ότι ο υπουργός Οικονομικών θα έχει συνάντηση το απόγευμα της Δευτέρας με 100 τραπεζικά και χρηματιστηριακά στελέχη στο Σίτι του Λονδίνου.

Επικαλούμενο ανώνυμη πηγή το διεθνές πρακτορείο υποστηρίζει ότι ο κ. Βαρουφάκης θα πει στους μεγάλους επενδυτές και τους τραπεζίτες ότι η Ελλάδα θα είναι σε θέση να εξυπηρετήσει το χρέος της χωρίς επιβάρυνση για τους ιδώτες επενδυτές.

«Θα είμαστε σε θέση να υπηρετήσουμε το Ελληνικό χρέος με τέτοιους όρους που δεν θα έχουν επιβλαβείς συνέπειες ειδικά για τους ιδιώτες κατόχους ελληνικών ομολόγων» δήλωσε η ίδια πηγή. «Το μήνυμα θα είναι ότι είμαστε ανοιχτοί σε επενδύσεις, ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να ακούσουν τον υπουργό Οικονομικών, ο οποίος απολαμβάνει της απόλυτης εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού παρά άλλες φωνές» συμπλήρωσε η πηγή.

 

Κατά τους Financial Times τη συνάντηση στο Σίτι διοργανώνουν από κοινού η Bank of America Merrill Lynch και η Deutsche Bank.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή θα είναι μια συνάντηση γνωριμίας παρά κάτι περισσότερο. «Οποιοσδήποτε σκέφεται πραγματικά να δώσει χρήματα στην Ελλάδα τώρα, πριν να καταλάβει τι αντιμετωπίζει, θα ήταν τρελός» δήλωσε ένας τραπεζίτης.

Τα σχόλια είναι κλειστά.