Ειδησεογραφικό site

Βρετανία: Καταστρώνει σχέδιο έκτακτης ανάγκης για Grexit

25

Σχέδιο έκτακτης ανάγκης για πιθανό Grexit καταστρώνει η Μεγάλη Βρετανία, με φόντο την αναταραχή που θα προκληθεί στις αγορές από μία τέτοια εξέλιξη.

Όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στο BBC ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών, George Osborne, ο λόγος που πηγαίνει στην G-20,είναι για να ενθαρρύνει την επίλυση της κρίσης καθώς πρέπει να διασφαλιστεί ότι η αστάθεια στο εξωτερικό (από πιθανό Grexit) δεν θα ενταθεί από ενδεχόμενη αστάθεια εντός της Βρετανίας.

«Αν η Ελλάδα εγκατέλειπε το ευρώ, αυτό θα δημιουργούσε αστάθεια στις χρηματοπιστωτικές αγορές στην Ευρώπη. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα υπάρξει διεθνής προσπάθεια για την επίλυση της διαφοράς μεταξύ Ελλάδας και των υπολοίπων μελών της Ευρωζώνης. Στη Βρετανία, εντείνουμε τον έκτακτο σχεδιασμό ώστε να είμαστε προετοιμασμένοι για οτιδήποτε κι αν μας προκύψει», ανέφερε.

Προσέθεσε ακόμη ότι «θα πρέπει να πράξουμε ό,τι χρειαστεί, προκειμένου η κατάσταση να μην ξεφύγει από τον έλεγχο. Θα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι υπάρχει διεθνής στήριξη προκειμένου να επιλυθεί το συγκεκριμένο πρόβλημα»

Όπως αναφέρει, παράλληλα, δημοσίευμα της «Wall Street Journal», η βρετανική κυβέρνηση φροντίζει να χρησιμοποιήσει το ελληνικό ζήτημα, προκειμένου να ενισχύσουν τη θέση τους υπέρ της εφαρμογής σφιχτής νομισματικής πολιτικής και στη Βρετανία.

Τα σχόλια είναι κλειστά.