Ειδησεογραφικό site

Βρήκαν ράβδους χρυσού και 230.000 ευρώ σε σχολείο της Ινδίας

34

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι καθαριστές

Μια ανέλπιστη ανακάλυψη έκαναν μέλη του προσωπικού, ενός σχολείου της Ινδίας, όταν βρήκαν απόθεμα ράβδων χρυσού και μετρητά, συνολικής αξίας 230.000 ευρώ.

Το πρωί του Σαββάτου, ειδικοί καθαριστές, έκαναν την προκαθορισμένη τους εργασία, στο σχολείο κοντά στην πόλη Αχμενταμπάντ, 290 χιλιόμετρα βόρεια του Μουμπάι. Η έκπληξή τους ήταν απερίγραπτη, όταν σε ντουλαπάκια που είχαν μείνει αχρησιμοποίητα για περίπου τρία χρόνια, βρήκαν τον εν λόγω θησαυρό.

Ένα εξ αυτών, περιείχε 10 εκατομμύρια ινδικές ρουπίες (143.000 ευρώ) σε μετρητά και άλλο ένα περιείχε περισσότερα από 2 κιλά ράβδους χρυσού, τα οποία η αστυνομία αποφάνθηκε πως ήταν καθαρός χρυσός αξίας 86.000 ευρώ.

Το τηλεοπτικό δίκτυο NDTV αποκάλυψε πως τα ντουλάπια ανήκαν σε διδακτικό προσωπικό και προσωπικό του κτιρίου, όμως κανείς δεν αναζήτησε τα χρήματα, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα αποκαλύψεις της αστυνομίας.

«Ψάξαμε τα στοιχεία των καθηγητών και του προσωπικού του σχολείου, όσων είχαν πρόσβαση στα ντουλάπια τα τελευταία έξι χρόνια. Ανακρίνουμε επίσης το προσωπικό, σχετικά με το αν είδαν κάποιον να μεταφέρει την τσάντα, μέσα στην οποία βρέθηκαν τα χρήματα», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Το σχολείο ξεκίνησε να καθαρίζεται, λόγω της καμπάνιας του πρωθυπουργού της χώρας Ναρέντρα Μόντι, που προσπαθεί να βελτιώσει την καθαριότητα και την υγιεινή της Ινδίας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.