Ειδησεογραφικό site

Βρέθηκε DNA των τριών ληστών του Διστόμου σε σπίτι στη Νέα Μάκρη

33

Γενετικό υλικό των τριών ληστών του Διστόμου που αναζητούνται από την ΕΛ.ΑΣ. βρέθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, σε σπίτι στη Νέα Μάκρη.

Το συγκεκριμένο οίκημα είχε ενοικιαστεί από τον Σπύρο Δραβίλα και αποτελούσε έναν από του χώρους που χρησιμοποιούσαν οι συνεργοί του Νίκου Μαζιώτη. Είχε βρεθεί άδειο από τους αστυνομικούς και εκτιμάται πως όσοι το χρησιμοποιούσαν φρόντισαν να το αδειάσουν λίγες ημέρες μετά τη ληστεία στο Δίστομο.

Το DNA ταυτοποιείται, όπως σημειώνουν οι ίδιες πληροφορίες, με άλλα που είχαν εντοπιστεί στο φουσκωτό των ληστών του Διστόμου, σε καπέλο του δράστη ληστείας με έναν νεκρό αστυνομικό, το 2008 στον Χολαργό, και σε δύο αυτοκίνητα που έχουν χρησιμοποιήσει κατά το παρελθόν ο Σπύρος Χριστοδούλου και ο Σπύρος Δραβίλας.

Τις προηγούμενες ημέρες είχε γίνει γνωστό πως βιολογικό υλικό άντρα, που ανιχνεύθηκε στο ταχύπλοο σκάφος που χρησιμοποίησαν οι δράστες κατά τη διαφυγή τους, ταυτοποιείται με αντίστοιχο που είχε βρεθεί σε καπέλο τύπου τζόκεϊ, το οποίο εγκατέλειψαν οι δράστες ένοπλης ληστείας σε υποκατάστημα τράπεζας, που είχε γίνει στις 17 Απριλίου 2008 στον Χολαργό.

Οι δράστες είχαν αρπάξει 14.500 ευρώ και είχαν συμπλακεί με 39χρονο αστυνομικό ο οποίος έχασε τη ζωή του. Το ίδιο βιολογικό υλικό ταυτοποιείται με αντίστοιχο που είχε εντοπιστεί σε τμήμα χειρουργικού γαντιού, το οποίο εγκατέλειψαν οι δράστες ένοπλης ληστείας σε υποκατάστημα Τράπεζας, που έγινε στις 23 Ιουλίου 2010 στο Πόρτο Χέλι Αργολίδας και κατά την οποία οι δράστες αφαίρεσαν 236.430 ευρώ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.