Ειδησεογραφικό site

Βρέθηκε η χρυσή τομή για το «αγκάθι» της αξιολόγησης στο Δημόσιο-Τι περιλαμβάνει η συμβιβαστική φόρμουλα

40

Σε συμβιβαστική φόρμουλα για τον γόρδιο δεσμό της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων κατέληξε η κυβέρνηση, μετά τη συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου την Πέμπτη.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί πια στις δημόσιες υπηρεσίες με βελτιώσεις στο θεσμικό πλαίσιο, τις οποίες ζήτησε το ΠΑΣΟΚ.

Διατηρείται η ποσόστωση, αλλά θα αποσαφηνιστεί ότι η αξιολόγηση δεν οδηγεί σε απολύσεις και συνδέεται με την επανεκπαίδευση όσων λάβουν χαμηλή βαθμολόγια.

Προάγγελος της συμβιβαστικής λύσης, που θα οριστικοποιηθεί τις επόμενες ημέρες, αποτέλεσε η παρέμβαση της υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εύης Χριστοφιλοπούλου, η οποία έθεσε ένα πλαίσιο συναντίληψης προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία στο Δημόσιο.

Σε αντικατάσταση των πειθαρχικών κυρώσεων για όσους δεν πάρουν μέρος στη διαδικασία, η υφυπουργός προκρίνει τη λύση της απαγόρευσης μετατάξεων, αποσπάσεων ή μεταθέσεων ή της δυνατότητας διεκδίκησης θέσης ευθύνης.

Εν όψει της καθιέρωσης μόνιμου συστήματος που θα κρίνει την απόδοση των υπαλλήλων από το 2015, η κ. Χριστοφιλοπούλου σημείωσε ότι θα μπορούσε να δημιουργηθεί μια αυτοτελής μονάδα στους κόλπους του Συνήγορου του Πολίτη, η οποία θα αναλάβει τη διαδικασία.

Σε κάθε περίπτωση, κρίσιμη παράμετρος για την αξιολόγηση θεωρείται η ολοκλήρωση της διαδικασίας της απογραφής.

Τα σχόλια είναι κλειστά.