Ειδησεογραφικό site

Βρέθηκαν UFO στο Ρόσγουελ;

59

«Τροφή» στις θεωρίες συνομνοσίας για την υπόθεση Ρόσγουελ, δίνει δημοσίευμα ένος περιοδικού το οποίο ισχυρίζεται πως υπάρχει βίντεο που δίχνει  την ύπαρξη  εξωγήινων πλασμάτων στη μυστηριώδη περιοχή 51 τη δεκαετία του 1940.

Το νεοζηλανδέζικο περιοδικό «UFO» υποστηρίζει ότι στο νέο υλικό που εξέτασε καρέ – καρέ φαίνεται το σώμα ενός εξωγήινου τη στιγμή που το παραδίδουν Αμερικανοί στρατιώτες, ανατροφοδοτώντας τα σενάρια σχετικά με το τι είδους σκάφους ήταν αυτό που συνετρίβη τον Ιούλιο του 1947 στην περιοχή του Ρόσγουελ, στο Νέο Μεξικό των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τους οπαδούς της… μεταφυσικής θεωρίας τα συντρίμμια ανήκαν σε εξωγήινο σκάφος αλλά η υπόθεση συγκαλύφθηκε από τον στρατό. Η πίεση της κοινής γνώμης οδήγησε στην έναρξη επίσημων ερευνών στις ΗΠΑ, με την έκθεση του 1995 να επιβεβαιώνει την αρχική επίσημη εκδοχή, ότι δηλαδή τα συντρίμμια προέρχονταν από ένα μετεωρολογικό μπαλόνι και όχι από ιπτάμενο δίσκο.

Η νέα αναφορά στο περιστατικό από το εν λόγω περιοδικό έβαλε «φωτιά» στο internet και στα διαδικτυακά στέκια των «κυνηγών UFO», ωστόσο ένας από τους πιο διάσημους εξ’ αυτών δήλωσε ότι το δημοσίευμα δεν είναι παρά μια «σκέτη ανοησία».

Ο αναλυτής ταινιών UFO, Ισάακ Κόι, ισχυρίστηκε ότι το βίντεο που επικαλείται το περιοδικό προέρχεται από τη βρετανική κωμική ταινία του 2006 «Alien Autopsy», στην οποία ο καλλιτέχνης Τζον Χάμφρεϊ είχε δημιουργήσει για τις ανάγκες μιας σκηνής ένα εξωγήινο πλάσμα.

«Πολλοί κυνηγοί UFO πιστεύουν ότι αυτό μπορεί να αποτελεί ένα μέρος του σχεδίου παραπληροφόρησης για να μας αποσπά την προσοχή από τις πραγματικές αποδείξεις», δήλωσε από την πλευρά του ο Νάιτζελ Γουότσον, συγγραφέας του εγχειριδίου «Έρευνες UFO».

Τα περισσότερα από τα διαβόητα βίντεο της υπόθεσης Ρόσγουελ που κυκλοφόρησαν τη δεκαετία του ’80 ήταν ή αποκυήματα φαντασίας, ή προϊόντα απομίμησης ή αναπαραστάσεις από το υλικό που χάθηκε.

Το Ρόσγουελ επέστρεψε το 2011 στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων όταν η δημοσιογράφος Άνι Γιάκομπσεν κυκλοφόρησε το βιβλίο: «Περιοχή 51: Μια ιστορία χωρίς λογοκρισία της πιο μυστικής στρατιωτικής βάσης της Αμερικής». Σε αυτό η συγγραφέας υποστήριζε ότι οι μυστηριώδεις φωτογραφίες που έχουν εμφανιστεί αφορούσαν στην πραγματικότητα γενετικά μεταλλαγμένα παιδιά ηλικίας 12 ετών.

Όπως και να ‘χει πάντως, είτε οι Νεοζηλανδοί πουλούν… φούμαρα, είτε όχι, η πλέον τα σενάρια γύρω από την πλέον δημοφιλή υπόθεση απόδειξης εξωγήινης ζωής έχουν αναζωπυρωθεί για τα καλά.

Τα σχόλια είναι κλειστά.