Ειδησεογραφικό site

«Βράζουν» στον ΣΥΡΙΖΑ – Μαζεύουν υπογραφές για σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας – Ο Λαφαζάνης ξαναχτυπά και επιμένει σε σενάρια ρήξης

63

Σε ρήξη με τους δανειστές επιμένει η Αριστερή Πλατφόρμα μέσω του ιστότοπού της iskra.gr, την ώρα που βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνουν υπογραφές προκειμένου να συγκληθεί άμεσα η ΚΟ για να ενημερωθεί για το σχέδιο συμφωνίας.

Η Αριστερή Πλατφόρμα εμμένει στην άποψή της ότι η Ελλάδα έχει «εναλλακτικές λύσεις» έναντι της συμφωνίας που «τρέμουν οι δανειστές».

Ταυτόχρονα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνουν υπογραφές προκειμένου να συγκληθεί άμεσα η ΚΟ για να ενημερωθεί για το σχέδιο συμφωνίας.

Σημειώνεται ότι ήδη έχουν συγκεντρωθεί αρκετές υπογραφές για την συνεδρίαση της ΚΟ, ενώ ζητείται να συγκληθεί μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού από τις Βρυξέλλες.

Ειδικότερα, η Αριστερή Πλατφόρμα στο άρθρο της αναφέρει ότι «τις τελευταίες ώρες γίνεται σαφές ότι ”εταίροι” και ”θεσμοί”, με το όπλο της χρηματοδοτικής ασφυξίας στον κρόταφο της χώρας, επιχειρούν να σύρουν την ελληνική κυβέρνηση σε συμφωνία που θα περιλαμβάνει νέα αντιλαϊκά μέτρα, νεοφιλελεύθερες αντεργατικές απορρυθμίσεις και ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας».

«Aπέναντι τόσο στους απροκάλυπτους, όσο και στους κεκαλυμμένους εκβιασμούς των δανειστών η κυβέρνηση έχει μια και μόνη επιλογή διεξόδου και αυτήν θα ακολουθήσει: Την απόρριψη κάθε τελεσίγραφου που αξιώνει συμφωνία που αντιστρατεύεται τις προγραμματικές δεσμεύσεις της και τις ταυτοτικές αξίες της Αριστεράς» επισημαίνει.

«Αξιώσεις για επέκταση της λιτότητας, με επώδυνα μέτρα σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, εκποίηση δημοσίου πλούτου και νέα επίθεση σε ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα δεν είναι δυνατό να γίνουν και δεν θα γίνουν αποδεκτές από μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ» σημειώνεται στο κείμενο.

Στο πλαίσιο αυτό, η Αριστερή Πλατφόρμα αναφέρει ότι «η χώρα διαθέτει εναλλακτικές λύσεις που παρά τις προσωρινές δυσκολίες, μπορούν να ανοίξουν το δρόμο για ελπιδοφόρες, προοδευτικές εξελίξεις από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων. Αυτές τις εναλλακτικές λύσεις είναι που τρέμουν οι δανειστές οι οποίες, όμως, γίνονται όλο και πιο προσφιλείς για το λαό, προκειμένου να ακολουθηθεί μια νέα ανορθωτική πορεία του τόπου».

Τα σχόλια είναι κλειστά.