Ειδησεογραφικό site

“Βράζει” και συνεδριάζει η Αριστερή Πλατφόρμα – Δίμηνη αποτίμηση με επίκεντρο τις διαπραγματεύσεις

33

Συνεδριάζουν το Σάββατο τα μέλη της Αριστερής Πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Π. Λαφαζάνη με ατζέντα τις τρέχουσες εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις και στον απόηχο των αντιδράσεων που έχουν εκφράσει κατά καιρούς στελέχη της είτε μέσω δημόσιων παρεμβάσεων είτε μέσω αρθρογραφίας στον ιστότοπο iskra.gr που απηχεί τις συγκεκριμένες απόψεις.

Συνεδριάζει η Αριστερή Πλατφόρμα το προσεχές Σάββατο προκειμένου να συζητηθούν οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.

Παρότι τα στελέχη της κάνουν λόγο για «εσωτερική διαδικασία συζήτησης, που γίνεται από καιρό σε καιρό και δεν έχει κάτι ιδιαίτερο», εντούτοις η πολιτική συγκυρία προσδίδει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά όχι μόνο στη συνάντηση, αλλά και στη σαφή προσπάθεια να μη δοθεί δημοσιότητα και να υποβαθμισθεί η σημασία της.

Τα μέλη της Αριστερής Πλατφόρμας δεν θα ήθελαν να κατηγορηθούν ότι υπονομεύουν την διαπραγμάτευση πριν αυτή ολοκληρωθεί, ειδικά αφού ο άτυπος επικεφαλής της κίνησης Παναγιώτης Λαφαζάνης μετέχει στο κυβερνητικό σχήμα.

Συχνά-πυκνά, ωστόσο, στελέχη της κίνησης κάνουν λόγο για ρήξη με τους δανειστές και δηλώνουν εναντίον της συμφωνίας της 20ής Φεβρουαρίου.

Το Κόκκινο Δίκτυο

Οπως αναφέρει η Καθημερινή, συνάντηση για την αξιολόγηση της πορείας από τις εκλογές μέχρι τώρα, αλλά και για τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης, διοργανώνει για το Σαββατοκύριακο και το Κόκκινο Δίκτυο.

Τα θέματα που προβάλλονται ως αντικείμενο της συνάντησης των μελών του δικτύου είναι η συγκρότηση της κυβέρνησης σε συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, η «συγκατοίκηση» με τον Προκόπη Παυλόπουλο ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά και οι απαντήσεις που θα πρέπει να δώσει η κυβέρνηση προς τους δανειστές και ο «έντιμος συμβιβασμός» που, όπως επισημαίνεται, «μπορεί να οδηγήσει σε ακύρωση το πολιτικό σχέδιο για “κυβέρνηση της Αριστεράς”».

Πηγή: iefimerida.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.