Ειδησεογραφικό site

Βούλτεψη: Ο Τσίπρας έδωσε την εντύπωση πως ο Βελουχιώτης πολέμησε, για να έρθει εκείνος μια μέρα

29

Νέα επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και, προσωπικά, του προέδρου του, Αλέξη Τσίπρα, έκανε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη.

Μιλώντας στον Σκάι και αναφερόμενη στην ομλία του Αλέξη Τσίπρα στο Φεστιβάλ Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, η κυρία Βούλτεψη σχολίασε: «Με τις αναφορές του στην ΕΠΟΝ και στον Βελουχιώτη, ο κ. Τσίπρας έδωσε την εντύπωση ότι ο Βελουχιώτης και η ΕΠΟΝ πολέμησαν για να έρθει μία μέρα ο κ. Τσίπρας στην εξουσία, ο Μπελογιάννης πήγε στο απόσπασμα, επειδή τα έβαλε με τη Μέρκελ, ο Πέτρουλας σκοτώθηκε σε κάποια διαδήλωση υπέρ των πλαστών πτυχίων και το τρίκυκλο έπεσε πάνω στον Λαμπράκη, επειδή κήρυξε την ανατροπή, ενώ η τελευταία του φράση ήταν «Μακάριοι οι Ειρηνοποιοί». Δεν μπορείς να παίρνεις κάποια σύμβολα, όπως ο Γρηγόρης Λαμπράκης, να τα καπηλεύεσαι, για να κηρύσσεις το μίσος και το διχασμό».

Για την ψήφο εμπιστοσύνης και τη στάση του κ. Τσίπρα, σημείωσε: «Με αυτό που είπε ο κ. Τσίπρας ότι «ψήφο εμπιστοσύνης δίνει ο λαός», αμφισβητεί την Αρχή της Δεδηλωμένης στη Βουλή. Πώς κάθεται ο ΣΥΡΙΖΑ σε μια «απονομιμοποιημένη Βουλή», όπως την χαρακτηρίζει;
Η ψήφος εμπιστοσύνης που ζήτησε η κυβέρνηση, αποτελεί απάντηση στην ανευθυνότητα του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα προσωπικά, που έσερνε τη χώρα στην εκλογολογία».

Για τις αντιφατικές δηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το χρέος: «Δεν έχει λόγο ύπαρξης ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν τελειώσει το μνημόνιο. Κάνουμε διαπραγμάτευση με τους θεσμικούς μας εταίρους για όλα. Δεν ξέρω αν έχει βρει ο ΣΥΡΙΖΑ καμιά μηχανή που να κόβει λεφτά. Από την ώρα που εξαρτάται η χρηματοδότησή σου από κάποιον, φυσικά και διαπραγματεύεσαι μαζί του και δεν χρειάζεται να παραμυθιάζουμε το λαό και να του λέμε «θα πάμε μόνοι μας, θα χτυπήσουμε τη γροθιά στο μαχαίρι και θα κοπεί το μαχαίρι»».

«Υπάρχουν πτέρυγες του ΣΥΡΙΖΑ, που υποστηρίζουν σταθερά μονομερείς ενέργειες για την ελάφρυνση του χρέους, ενώ άλλα στελέχη επισημαίνουν πως μονομερείς κινήσεις δεν αποτελούν μέρος της στρατηγικής της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο κ. Τσίπρας χθες στην ομιλία του έδειξε πως συμμορφώθηκε με τη γραμμή Λαφαζάνη» προσέθεσε η κυρία Βούλτεψη.

Τα σχόλια είναι κλειστά.