Ειδησεογραφικό site

Βούλτεψη, Μαρτίνο και Κόκκαλη καλεί ο εισαγγελέας για τα περί χρηματισμού βουλευτών

40

Να καταθέσουν ενώπιόν του, στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί για τις καταγγελίες περί χρηματισμού βουλευτών, ώστε να εξασφαλιστεί η απαιτούμενη πλειοψηφία κατά την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, καλεί ο εισαγγελέας, κ. Παν. Παναγιωτόπουλος, την κυβερνητική εκπρόσωπο Σοφία Βούλτεψη, καθώς και τους επιχειρηματίες Ανδρέα Μαρτίνο και Σωκράτη Κόκκαλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δυο επιχειρηματίας καλούνται να καταθέσουν τις επόμενες ημέρες στον εισαγγελέα καθώς, σε δεξίωση για το γάμο των παιδιών τους, φέρεται να ειπώθηκαν, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Kontra News», τα περί «κουμπαρά» για δωροδοκία βουλευτών.

Εν τω μεταξύ, στον κ. Παναγιωτόπουλο κατέθεσε ο πρόεδρος του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κ. Πάνος Καμμένος.

Μετά την έξοδο του από το εισαγγελικό γραφείο, ο κ. Καμμένος δήλωσε, μεταξύ άλλων, πως κατέθεσε «προσωπικά» του στοιχεία για πιέσεις.

Αναλυτικά η δήλωσή του προέδρου των ΑΝΕΛ έχει ως εξής: «Ο εισαγγελέας ζήτησε ονόματα. Κατέθεσα τις φωτογραφικές διατάξεις και τροπολογίες, με τις οποίες ευνοήθηκαν συγκεκριμένοι επιχειρηματίες, οι οποίοι εν συνέχεια ευνόησαν ΜΜΕ με συγκεκριμένες καμπάνιες. Κατέθεσα συγκεκριμένες πιέσεις από τον κρατικούς μηχανισμούς και ιδίως το ΣΔΟΕ σε βουλευτές των ΑΝΕΛ. Οι δύο έμειναν και για δύο που έφυγαν χωρίς πολιτική αιτία, αλλά με φήμες ότι βρέθηκαν κάτω από έναν εγκληματικό εκβιασμό. Κατέθεσα και προσωπικά μου στοιχεία για πιέσεις. Μου ζήτησε ο εισαγγελέας στοιχεία για δωροδοκίες. Αν τους είχαμε πιάσει με τη γίδα στην πλάτη, θα το είχαμε καταθέσει. Πρότεινα να ανοίξουν οι λογαριασμοί όλων των βουλευτών. Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου δεν ασχολήθηκε με αυτές τις τροπολογίες. Πεδίο δόξης λαμπρό να ανοίξουν οι συγκεκριμένες υποθέσεις».

Τα σχόλια είναι κλειστά.