Ειδησεογραφικό site

Βούλτεψη: Η κυβέρνηση τηρεί τις δεσμεύσεις της με τον ΕΝΦΙΑ

36

Το τελικό πακέτο των διορθώσεων στον ΕΝΦΙΑ συμφωνήθηκε στη σύσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου, δήλωσε σε ραδιοφωνικές της συνεντεύξεις η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη. Μιλώντας στον «Σκάι» και τον «Real», η κα Βούλτεψη είπε ότι τις επόμενες μέρες θα γίνουν οι απαραίτητες νομοθετικές παρεμβάσεις.

Υπογράμμισε πως η κυβέρνηση τηρεί τις δεσμεύσεις της απόλυτα: να εισπράξει το ίδιο συνολικό ποσό από τη φορολογία ακινήτων, όπως και πέρσι (από τον ΕΤΑΚ και τον ΦΑΠ που τώρα ενοποιούνται) διευρύνοντας ταυτόχρονα τη φορολογική βάση.

Επέκρινε δε το ΣΥΡΙΖΑ για εξαπάτηση, καθώς, όπως είπε, λένε ότι θα καταργήσουν την «αθλιότητα του ΕΝΦΙΑ», αλλά δεν λένε με τι θα το αντικαταστήσουν.

Πρόσθεσε ακόμη πως «κάνουν λόγο για αφορολόγητο στις δώδεκα χιλιάδες και ότι θα υπάρξει ειδική φορολογική μέριμνα για την πρώτη κατοικία, αλλά από κεί και πέρα υπάρχει μεγάλη ασάφεια και επικρατεί το χάος. Στην ουσία λένε ότι τη δεύτερη κατοικία – που οι περισσότεροι Έλληνες έχουν μια δεύτερη κατοικία, ένα εξοχικό ή ένα σπίτι στο χωριό- θα τη φορολογήσουν αναγκαστικά και προφανώς υπέρμετρα για να καλύψουν το κενό από την πρώτη κατοικία».

Σε ερώτηση για την «ονοματολογία» σχετικά με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας η εκπρόσωπος επανέλαβε πως «η κυβέρνηση δεν ασχολείται αυτή τη στιγμή με αυτό το θέμα, γιατί έχει βάλει άλλες προτεραιότητες για τη χώρα. Δεν μπορούμε τώρα να συζητούμε για κάτι το οποίο πρόκειται να συμβεί μετά από μήνες, όταν έχουμε μπροστά μας τόσο σοβαρές διαπραγματεύσεις που σχετίζονται με την έξοδο της χώρας από την κρίση και τα μνημόνια».

Αναφορικά με τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης σχετικά με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, η κ. Βούλτεψη σημείωσε ότι «προκαλεί πολύ μεγάλη εντύπωση ο απαξιωτικός τρόπος με τον οποίο μιλούν στον ΣΥΡΙΖΑ και για πρόσωπα και για διαδικασίες. Ο κ. Τσίπρας μίλησε για «κατεψυγμένους Τσιριμώκους» και «κατεψυγμένους» Προέδρους της Δημοκρατίας, ενώ το μόνο που βλέπουμε στον ίδιο είναι η απόψυξη παλαιών και εντελώς κατεψυγμένων συνθημάτων. Σας θυμίζω ότι το σύνθημα περί «εκατό πρώτων ημερών» δεν είναι καινούργιο…».

Τα σχόλια είναι κλειστά.